Mandi Seguí Jover - Sia

TW
0

Autofitxa
Som na Mandi Seguí Jover, som de Maó i tenc 48 anys. Tenc dues filles, na Laia i n'Aura. Em vaig llicenciar en Història, però des de fa quinze anys som tècnica de joventut, actualment som la coordinadora dels Serveis d'Informació Juvenil de l'INJOVE (Institut de Joventut de Menorca) que és competència del Consell insular des del 2007. Les meves aficions són llegir, cinema i viatjar sempre que es pugui.

En què consisteix Alternanits?

Alternanits és una activitat d'oci alternatiu dirigit a joves a partir de 14 anys.

En què es concreten aquestes activitats?

Al llarg de tres mesos s'ofereixen als joves setze tallers i activitats que es desenvolupen tots els caps de setmana als casals de joves de tots els municipis de Menorca excepte Maó, que no en té. A més s'han organitzat tres activitats a nivell insular, que han estat un circuit de cars, al que hi van acudir 90 joves, el segon Aquanit, al Poliesportiu de Maó, que es va haver de suspendre per falta de participació donat que coincidia amb altres actes pels joves importants, i el tercer serà una ruta de senderisme la nit del 30 d'abril.

Com s'organitza aquesta ruta de senderisme?

Es farà un recorregut per la costa de Sant Lluís des de les 22 hores fins les 10 del matí següent. Hi haurà dues parades, una xocolatada i una torrada al matí. Es disposarà de servei de transport perquè hi puguin acudir tots els joves de Menorca que ho desitgin.

Quin són alguns dels taller que han realitzat ho realitzaran encara?

Per exemple hi ha cinefòrum, taller de cuina pensada per a joves a punt d'emancipar-se, perruqueria i maquillatge, el màgic (joc de cartes), un taller de teatre, un de circ amb trapezi, primers auxilis, etcètera. Cada setmana se'n fa un de diferent a cada casal i amb els tres mesos s'hauran fet tots a cada poble.

Quin és el propòsit d'Alternanits?

Vol oferir als joves una alternativa d'oci diferent al que acostumen a trobar sempre en les hores nocturnes del cap de setmana. Forma part d'un programa de prevenció, sobretot de cara a la drogodependència. Està subvencionat pel Ministeri de Sanitat i Política Social. Vam començar a treballar l'octubre amb els dinamitzadors i informadors dels casals joves per tal de saber el que vertaderament agrada i interessa als joves i s'ha engegat el passat 19 de febrer i tindrà una durada fins el 29-30 de maig.

Hi ha acte especial de cloenda?

Si, serà a Santa Eularieta el cap de setmana del 29-30 de maig amb el Festival Menorca Jove, que es va fer l'any passat per primera vegada. Una de les activitats previstes és el concurs de curtmetratges, també hi haurà distints grups de música que tocaran entre altres coses. Tots els que vulguin conèixer el programa i posar-se en contacte amb noltros, ho poden fer a través de la web www.alternanits.com.

I al Punt d'Informació, qui s'hi adreça, quines són les demandes més freqüents?

Des d'aquí oferim qualsevol informació que els joves ens sol·licitin. Les demandes prioritàries són laborals, pel que tenim una borsa de treball; disposam d'internet gratuït, i així molts joves vénen aquí a fer feina; també gestionam les reserves de les instal·lacions juvenils del Consell com Biniparratx, sa Vinyeta, es Torretó i Santa Eularieta. L'any passat vam tenir fins a 10.085 demandes. Per a més informació, també es poden adreçar a www.injovemenorca.com.