Nou. L’edifici s’enderrocarà per tal de construir-lo de nou amb un soterrani on s’hi puguin ubicar dutxes, banys i vestuaris - Javier

TW
0

Les obres per a la construcció de la nova Sala Multifuncional de Sant Lluís començaran a l'octubre i amb un termini d'execució màxim de dos anys. La instal·lació podria ser una realitat a mitjans de l'any 2012.

Així ho van fer públic ahir el president del Consell Insular, Marc Pons; l'alcalde de Sant Lluís, Llorenç Carretero; i el conseller de Cultura, Joan Lluís Torres, amb l'objectiu d'anunciar la licitació de l'obra, per la qual es compta amb un pressupost del fons estatutari de 2,5 milions d'euros.

L'obra començarà amb l'enderrocament de l'edifici per tal de construir-lo amb una nova ubicació de l'escenari, que igual que el pati de butaques, amb una capacitat de 210 o 220 persones, es podrà davallar i recollir quan es consideri necessari amb la idea que a la sala s'hi puguin celebrar tot tipus d'esdeveniments. No només teatre, dansa o música, sinó també convencions i exposicions. Al soterrani s'hi ubicaran vestuaris, dutxes, banys, per a la gent que hagi d'actuar.

"Des del començament d'aquesta legislatura l'Ajuntament de Sant Lluís havia posat damunt la taula la importància que representava pel municipi la possibilitat de comptar amb unes instal·lacions que donessin resposta al dinamisme cultural que s'està movent a Sant Lluís", va explicar el president.

Per la seva banda, el batlle va insistir en què aquest projecte és una "necessitat que durant 8 o 9 anys hem estat pregant". De fet, va assegurar, "moltes vegades hem hagut de solventar aquesta mancança amb una carpa que tenim en es Pla de Sa Creu, i els balls de Nadal i de cap d'any els havíem de fer allà. Amb aquesta infraestructura podrem solventar la mancança".

Sobre les obres i les molèsties que aquestes podran provocar al veinat, Carretero va demanar als veïns "que tinguin paciència, perquè l'executem al mig del poble i en alguns moments el carrer haurà d'estar tancat. Però consider que val la pena passar algun moment d'apretada pel resultat que obtindrem".

El conseller Torres va assegurar que aquesta inversió és necessària "perquè a vegades caiem en l'error de dir equipaments culturals, però tenen una vessant social, turística i econòmica" que beneficia al municipi i a la zona de Llevant.