Diversió. Els més joves van gaudir de jocs que són propis de les festes dels diferents pobles - Paco Sturla

TW
0

El dia després de les dues jornades grans de les festes patronals d'un poble és sempre un dia especial. Amb més calma, amb més intimitat, la intimitat dels més propers, es viuen gairebé a tots els municipis activitats diverses que es gaudeixen de forma més pausada, més pròpia, tot i que no falten alguns convidats.

Malgrat que el programa no és tan intens que el de dissabte i diumenge, a Fornells no descuiden aquest dia després. Les festes de Sant Antoni Abat també es viuen en dilluns i des de punts de vista molt diferents. El matí, a les onze, amb prou temps per haver dormit i berenat en condicions, s'ofereix una missa en record dels fornellers que ens han deixat els darrers dotze mesos.

Després ja comença la diversió, amb activitats per als més joves i competitius, com el tradicional capellet o les corregudes de sacs. Una competició sana, en què el que importa és passar una bona estona, donar als més menuts l'oportunitat de convertir-se en bons protagonistes de la festa. Per als petits estan pensades les actuacions infantils i una traca final feta a mida.

El port de Fornells llueix esplendorosa ja quan es fa fosc amb els clàssics focs aquàtics, un espectacle únic, una ocasió immillorable per veure el port com mai. Ple de colors. Després revetlla. Avui encara queden titelles i una fira. Endavant.