Cartell. La imatge de les festes de Maó 2010

TW
0

L'inici del cercavila, quan la família s'atraca a la festa i es senten les primeres notes de la música que acompanyarà tots els actes, és el moment escollit per Biel Mercadal, que ha estat l'artista a qui el Consistori maonès ha convidat a realitzar el cartell de les festes de la Mare de Déu de Gràcia 2010.

Durant la presentació del cartell ahir al saló de plens de l'Ajuntament, Biel Mercadal va explicar que ha escollit uns quants elements representatius de la ciutat, com la façana del propi l'Ajuntament, l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia i algun carrer de Maó, que ha composat en una sèrie de plànols de potents colors que tenen a veure també amb la ciutat, com el famós blau que porta el seu nom. Una sèrie de figures, de l'estil esquemàtic que caracteritza l'obra de l'autor, donen forma als músics i les famílies que acompanyen els gegants Tomeu i Guida en aquest inici de cercavila. L'horitzó, amb el mar, i la muntanya del Toro, són els dos altres elements que situen una escena que es contempla en picat com en ocasions practicaven alguns artistes del segle XVIII als que Biel Mercadal també ha volgut fer referència.

La imatge del cartell també serà la de la portada del programa, a l'interior del qual s'hi podran descobrir altres set imatges realitzades per Mercadal que també prenen com a tema central el de la música de les festes com element vehiculador de tots els actes que es van succeint durant tres intensos dies en els que la ciutat es submergeix de ple en el plaer de gaudir de les seves festes majors. Si bé a la imatge del cartell no hi apareix cap cavall, malauradament, sí que aquests protagonistes són presents en altres quadres en els que prenen forma entre les notes musicals. El programa, que es presentarà en les pròximes setmanes, també compta amb una col·laboració especial de Guillem Alfocea, que ha escrit una sèrie de poemes per a l'ocasió.

Biel Mercadal (Ferreries, 1958) va expressar la seva sorpresa en rebre un encàrrec que va considerar "magne". L'artista, que té taller as Mercadal, gaudeix d'un reconegut prestigi també fora de l'Illa.