TW
0

Autofitxa
Em dic Elena Alvarado Coll. Vaig néixer a Uruguay el 1978 i vaig arribar a Menorca, concretament a Ferreries, quan tenia quatre anys. He estudiat a l'Escola d'Arts i Oficis de Maó on vaig cursar el batxillerat artístic. Després me'n vaig anar a Barcelona per fer el cicle de grau superior de joieria a l'Escola d'Arts i Oficis. Des del 2004 particip als mercats d'artesania de Menorca. M'encanta caminar pels camins de Menorca que duen fins a platges increïbles; anar a córrer de tant en tant i que em sorgeixin idees noves què portar a terme en joieria per després poder posar-me-les, això m'encanta!

Es dedica a l'artesania amb plata, quins objectes realitza?
Bàsicament faig dissenys per dur posats, com poden ser: arracades, penjolls anells, braçalets i alguna agulla.

Per quin motiu opta per la plata i no per altres materials?
La plata és un metall noble que et permet fer una gran varietat de peces, i no és molt costosa, econòmicament parlant com ho és l'or. A més, és més valorada que altres metalls com el coure i l'alpaca. Encara que a mi la combinació de plata i coure em sembla interessant... de fet estic pensant en futures col·leccions tractar aquesta combinació que ha de donar molt bons resultats.

Incrusta pedres semi-precioses, i també pedres de Menorca?
Sí, les pedres i pedres semi-precioses són una característica de la meva obra. A Menorca pedres semi-precioses no n'hi ha, però sí molts altres tipus de pedres interessants que poden fer-se lluir, com ara la pissarra i els marbres, pedres que es van erosionant amb el vent, l'aigua del mar, les què a mi m'agradaria poder arribar a combinar amb plata. Actualment utilitzo ninetes d'ull que se troben amb certa facilitat. Les ninetes d'ull són els taps dels cargolins que es perden al fons del mar i el temporal les porta a la vorera.

La naturalesa de Menorca és la seva font d'inspiració?
La natura és realment la meva font d'inspiració. M'interessen els dibuixos que hi ha a les pedres, en elles hi ha formes que potser no ens hi fixam. La transparència de l'aigua, les tonalitats que fa la mar Mediterrània en calma és tant cristal·lina que les besllumes del sol provoquen formes molt insinuants. La meva joieria es podria definir des de les formes orgàniques i fresques, a la vegada que senzilles.

Tot i ser menorquina ara vol marxar de l'Illa, quins són els motius?
A l'Illa l'hivern és molt solitari i hem sembla un bon moment per sortir fora i adquirir nous coneixements de joieria, com ja havia fet en altres ocasions.