Presentació. El president de l’entitat, Josep Mercadal, i el director de l’obra, Vicent Andreu, a l’Orfeón - Javier

TW
0

Dia 6 de setembre l'Orfeón Mahonés va celebrar 120 anys, una llarga vida d'arrels culturals i artístiques. Per aquest motiu, l'entitat celebra demà a les 21 hores l'acte institucional en què l'escriptor i tenor Diego Prado dissertarà sobre la història orfeonista a més de recordar la figura del poeta i escriptor nascut a Fornells Federico Erdozaín.

A finals de gener del proper any, es compleixen 50 anys de la mort d'aquesta celebritat i, aprofitant els dos aniversaris l'Orfeón ha volgut retre-li l'homenatge que sempre ha merescut. D'aquesta manera, dissabte i diumenge es posarà en escena una obra inèdita d'Erdozaín. Curiosament, el poeta escrivia els manuscrits a ploma i era l'actor i amic seu Josep Domènech qui els passava a màquina. Havent-se quedat una còpia de l'obra, Domènech la va dipositar a l'Orfeón, "però a causa del gran nombre de personatges que inclou, mai abans durant els nou o deu anys que ha estat en els nostres arxius ens havíem atrevit a dur-la als escenaris", explica el president de l'entitat, Josep Mercadal.

Sota la direcció de Vicent Andreu i amb tretze actors, alguns de veterans i d'altres extrets directament de l'escola de teatre de l'entitat, dissabte a les 21 hores i diumenge a les 19 hores "Una estrella dins el mar" entrarà per la porta gran del teatre de l'Orfeón. Es tracta d'una comèdia dramàtica, costumista, ambientada a Ciutadella, i que compta amb tres actes. Es representarà la versió clàssica sense haver-la versionada, com a acte d'homenatge al seu escriptor, i en vers, tal i com va ser escrita en el seu moment.

Cal destacar que a l'acte de demà el públic podrà assaborir una petita mostra de l'obra "per començar a obrir boca", destaca Vicent Andreu.