A casa. La Banda de Música de Ferreries va oferir ahir a l’església de Santa Maria el primer dels tres recitals que té previstos aquest cap de setmana - Cris

TW
0

La proximitat amb el dia de la Diada de Menorca, Sant Antoni, ha convertit aquest cap de setmana en una successió amplíssima d'activitats de diferents característiques que porten la gent ha sortir al carrer per gaudir de la cultura i la tradició, entre moltes altres coses.

A Ciutadella el dia va començar amb la inauguració de la tradicional Fira de Sant Antoni, fet que va provocar que un riu de persones s'apropessin als expositores per guaitar i en alguns casos comprar els articles que s'hi oferien.

A la tarda, la festa es traslladà al Casino 17 de Gener, amb la inauguració d'una exposició de fotografia i, ja més tard, el Ball des Garballó. Al Teatre Calós el gran actor Sergi López va representar l'obra "Non Solum". Al matí el mateix López va compartir una conversa amb gent del món del teatre a l'Illa.

Un dels esdeveniments que va comptar amb major presència de públic es va produir a Ferreries, concretament a l'església de Santa Maria. La Banda de Música de Ferreries va oferir el primer dels tres concerts programats per a aquest cap de setmana, amb una acollida espectacular i el detall de la presència d'Alberto Pina, autor de l'obra interpretada "El triangle de les Bermudes".

Maó, Es Mercadal, Alaior, Cala en Porter, es Castell, van ser escenari de diferents activitats, com competicions diverses, inauguracions, jocs i actuacions musicals.

I Sant Lluís, on la tradició es va ajuntar amb el present i futur, ja que al matí es va oferir un taller per a petits, amb estampació de samarretes amb motius de Sant Antoni i a la tarda es va procedir a una competició del joc de la bolla, que serví per divulgar aquest antic entreniment.

De Maó, un apunt. La recentment lliurada d'estacionaments plaça Constitució va aprofitar aquesta condició per acollir un concert de Joana Pons i ses Guiterres. Al vespre, al Teatre Principal es va poder assistir al concert protagonitzat pel Cor Illa de Menorca i dedicat per Mikis Theodorakis al poeta Pablo Neruda.