Van participar a la cerimònia una cinquantena d’escolanets - GPBM

TW
0

La Diòcesi de Menorca ha viscut en un mar de jovent el pas per l'Illa de la Creu de la Jornada Mundial de la Joventut, acompanyada de la icona de la Mare de Déu. Després de pelegrinar la tarda de dissabte i de ser exhibida al presbiteri del santuari de la Verge de Toro durant el matí d'ahir diumenge, al capvespre va abandonar l'Illa camí d'Alacant, via marítima. Hi ha deixat, entretant, l'empremta d'una massiva participació de fidels, tant joves com adults dels quatre punts cardinals. Dissabte, la Creu, de 3,80 metres d'alçada (gairebé les mides que realment tenia la creu on morí Jesús) va ser pujada a les espatlles per grups de joves d'arreu de les parròquies menorquines fins dipositar-la als peus de la patrona de Menorca, la Mare de Déu del Toro. Allí va romandre fins a l'endemà, ahir diumenge, per tal de viure-hi la segona part dels actes que eren prevists.

Diumenge va clarejar el dia entre núvols i pluja pertinaç, però la presència massiva de fidels havia de resultar encara més pertinaç que el temps inhòspit de fred, aigua i vent. Fins a les capelles va quedar literalment ocupat el temple del santuari per participar de la santa missa. La presidí el bisbe de la Diòcesi, monsenyor Salvador Giménez, assistit per quatre preveres i per més de cinquanta escolanets revestits d'albes que procedien de diverses localitats de la geografia menorquina.

A l'homilia, monsenyor Salvador va dir que els cristians cal que ho relativitzin tot; tot manco el proïsme i el Senyor. I els demanà de sentir-se motivats en el creixement de la fe, posats als peus de la Creu i de la icona de la Verge que ocupaven un lloc de relleu suvora la taula de l'Eucaristia. Digué que la creu és un símbol de pau i de concòrdia. "Sembla incomprensible –precisà el bisbe– que hi pugui haver persones a les quals els molesta l'exhibició de la creu de Crist a les escoles o als hospitals".

Finalment, féu una crida a la joventut de Menorca per participar de la propera trobada mundial, a celebrar a Madrid del 16 al 22 d'agost, amb la presència del Sant Pare Benet XVI. En aquest sentit, digué que cal participar de la Jornada Mundial de la Joventut per tal de madurar en la fe, i per ser millors cristians, però no pas perquè algú, llavors, digui "que hi érem quatre, quaranta-quatre o quatre milions".

Acabada l'Eucaristia, els boni bé cinquanta escolanets presents van rebre de mans del bisbe una creu de fusta en miniatura, mentre anaven besant la Creu de la Joventut. Després, tots els fidels adults a la cerimònia litúrgica acomiadaren també el símbol de Crist fent-hi una besada de reverència.