Portada. Jaume Fedelich ha creat una obra única per a il·lustrar la revista de Sant Joan que publica Editorial Menorca. El pintor de Ciutadella ha convertit una carta de la baralla en un cavaller de la qualcada. El monogràfic un any més vol contribuir amb art i cultura a la grandesa de la festa.

TW
0

La gent de Ciutadella espera amb expectació que la revista de Sant Joan que edita "es Diari" surti al carrer. Hi ha la il·lusió de llegir els reportatges, entrevistes, articles i textos que recreen la festa, així com les ganes de mirar i repassar les fotografies, algunes sorprenents. Un any més, la publicació de referència de les festes tampoc defraudarà ni deixarà indiferents els lectors.

La coordinadora de la revista, Laura Bañón, ha treballat intensament per presentar un contingut literari i visual atractiu, que apropi la festa als lectors des de diferents punts de vista. La seva idea ha estat oferir una visió humana de la festa, recolllint les opinions, vivències i sentiments dels protagonistes i de moltes persones diferents.

La portada és obra del pintor ciutadellenc Jaume Fedelich. Un gravat, acolorit amb acrílics, que converteix una carta de la baralla en un cavaller de Sant Joan.
Rere la salutació del bisbe Salvador Giménez, el monogràfic presentarà les vivències de l'any passat explicades en primera persona per la Junta de Caixers del bienni.
El lector trobarà tot tipus de col·laboracions. Hi ha l'aportació de firmes com Joan F. López Casasnovas sobre el llegat de Josep Pons Lluch (Bep Padet); Pau Faner, qui repassarà la presència de Sant Joan en els 40 anys de la seva trajectòria literària; Bep Joan Casasnovas, qui recordarà l'any en que Pepe Mascaró va ser capellana; i el relat dels records de la festa de la mà de Miquel Cardona, entre moltes d'altres col·laboracions.
També hi haurà narracions amb nom de dona, com el conte de Maria Antònia Oleo i Cortès, així com l'aportació de Pilar Vinent, amb un relat de ficció sobre la dona del caixer casat.

Com Sant Joan mateix, la revista oferirà la visió sentimental de la festa, però també donarà el toc d'humor a través de les il·lustracions de Zaca i Pepe Torrent Vivó. Són moltes les persones que han fet possible l'especial d'enguany, a més dels continguts propis, atractius i nous.

La publicació es presentarà avui als col·laboradors, representants institucionals i de la Diòcesi i als convidats en un acte que tindrà lloc a les 20 hores al Claustre del Seminari. Els lectors podran gaudir de la revista a partir d'avui, quan es posarà a la venda a les llibreries. Per als subscriptors de '"Es Diari" la publicació serà gratuïta.

Un any més "es Diari" vol fer la seva contribució informativa a les festes de Sant Joan amb l'edició d'una revista completa, com un producte cultural de primer ordre a l'abast de tota la societat. I un any més, la publicació anirà acompanyada d'un obsequi . És un article divertit, per compartir en família o amb els amics, i fet amb objectiu didàctic... Sorprendrà!