Inauguració. La mostra recull les obres de final de curs dels tallers de dibuix i pintura, fang i paper matxé que han fet els alumnes a partir de la inspiració sorgida de la festa - Cris

TW
0

Els alumnes de l'Escola Municipal d'Art de Ciutadella van inaugurar ahir una exposició que recull els treballs de final de curs inspirats en Sant Joan. Avis, pares, mares i els fillets i filletes assistiren a l'acte d'obertura de la mostra que sorprendrà el públic per la creativitat que pot arribar a despertar la festa en els al·lots i al·lotes.

Carotes, cavalls d'argila fent bots, canyes verdes fetes de paper matxé, dolces, ensaïmades i confits de fang, collages inspirats en la festa... Tot un conjunt d'obres artístiques fetes per les petites mans i que mostren com els fillets i filletes veuen i fan la seva pròpia interpretació de Sant Joan. Els artistes són els alumnes d'entre 5 i 12 anys de diferents tallers que s'imparteixen a l'edifici Saura Morell: dibuix i pintura, fang i paper matxé. Els professors també assistiren a la inauguració per a compartir amb els alumnes la il·lusió de veure les obres exposades en una mostra que romandrà oberta al públic fins poc abans de festes. Tònia Taltavull imparteix les classes de paper matxé, Pepe Mascaró i Tere Esteve l'aula de dibuix i pintura; i Cisca Seguí les classes de fang.

Durant l'acte, es col·locà una bústia on tots els assistents van poder votar les carotes que més els havien agradat. Les dues més votades seran indultades i passaran a formar part del fons de l'Escola d'Art. Precisament, les carotes van agradar molt al públic assistent, perquè recordaren la ironia i l'estil de les obres que es pintaven antigament per als Jocs des Pla.