TW
0

Autofitxa

El meu nom és Biel Anglada Rotger i soc membre del grup "Va gros amb Gràcia", que ahir va recórrer els carres més cèntrics de Maó cantant. Vaig néixer el 25 de setembre de 1962. Estic casat i tinc dos fills. Visc a Maó i treballo com a fuster.

Com va sorgir el grup "Va gros amb Gràcia"?

Un grup d'amics ens reunim molts dies al bar Infanta i allà fem quatre cantades. Mig en broma van parlar de sortir a cantar per les festes de la Mare de Déu de Gràcia i tothom hi va venir d'acord. De tot això fa només quatre setmanes i s'ha de dir que és un cosa totalment informal. La nostra intenció principal era anar a passar una bona estona i ho vam aconseguir.

L'Ajuntament va donar el seu vist-i-plau?
Sí. Quan vam decidir sortir a cantar al carrer vam anar a l'Ajuntament a demanar permís i van estar totalment d'acord. Fins i tot es van brindar per ajudar-nos a fer 400 fotocòpies del nostre cançoner, que vam repartir ahir entre tot el públic que ens va seguir.

Quants membres formen el grup?
Ahir vam sortir unes 115 persones, totes vestides amb una samarreta feta per a l'ocasió. En un principio érem 25 o 30 persones però es van afegir amics, familiars i veïns que els hi agrada cantar i tenien ganes de fer festa i bulla.

També portaven instruments...
Sí. Hi va haver deu o dotze guitarres i estava previst també un acordió. També hi va haver panderetes i altres instruments de percussió.

Quin va ser el criteri a l'hora d'escollir les cançons?
Volíem que fossin cançons populars perquè la idea era que tot el públic pogués cantar amb nosaltres. La primera que vam incloure al cançoner va ser un tema escrit pel menorquí Hector Pons i la resta son cançons conegudes per tots com "Anem a xauxa", "Si fóssim gavines" o "Margarita y el mar".

Van assajar molt abans de sortir al carrer?
La veritat és que no. Ens vam reunir al garatge de casa meva només una hora durant tres dies. Volíem provar quatre acords i quatre veus però no hem fet res més. Com ja he dit, va ser un acte molt informal.

"Va gros amb Gràcia" continuarà actiu?
No ho sabem. La cantada popular es va fer ahir perquè hi ha alguns membres del grup que són estudiants i marxen fóra de l'illa. Tot i així no descartam fer un acte similar de cara a les festes de Nadal.