CLAUSTRE DEL CARME. Va ser ahir vespre l’escenari de la tradicional trobada de caixers - Paco Sturla

TW
0

Els arguments que han motivat els diversos canvis en el programa festiu van centrar ahir vespre la intervenció de la batlessa, Àgueda Reynés, durant la tradicional trobada de caixers que, en aquesta ocasió, es va celebrar al Claustre del Carme.

Conscient de la polèmica que han despertat algunes de les decisions preses pel nou equip de govern en relació a les festes de la Mare de Déu de Gràcia, Reynés va voler deixar clar que totes les modificacions s'han debatut amb la Junta de Caixers.

Així mateix, va puntualitzar que alguns dels canvis introduïts, com el de dur a terme la beguda després de les "corregudes", ja havien estat proposats per l'anterior corporació municipal. "Algunes coses ja venien proposades d'abans i, per tant, hem suposat que se n'havia parlat i tenien conformitat", va assenyalar la batlessa.

Reynés es va referir també a les alteracions del recorregut de la qualcada que, per primera vegada, sortirà de la plaça pel carrer Isabel II. En aquest sentit, va reconèixer que, tot i que la intenció de l'Ajuntament era que els cavalls entressin al jaleo pel carrer de l'Església, finalment es va refusar aquesta opció per motius de seguretat.

"No és el nostre tarannà imposar res sense haver-ne xerrat abans i, si és precís, rectifiquem la idea proposada", va explicar.

La batlessa va concloure amb la proposta d'obrir un debat amb els caixers sobre el futur de la festa i va demanar als cavallers "el millor esperit " durant els dies de la festa.
Insígnies

La trobada va finalitzar amb la imposició de les insígnies als cavallers que han sortit durant 25 anys en la qualcada. En concret, es va a Salvador Batalla, Leonardo Martínez, Javier Comas, Miguel Ángel Buzón, Leandro Olives, Juan Francisco Buzón i José Pons Sansaloni van ser condecorats per la seva experiència.