ANIMACIÓ. Els vianants van seguir amb atenció tots els actes que es van desenvolupar al centre de la ciutat - Gemma Andreu

TW
0

Les cançons més conegudes de la cultura popular menorquina van omplir ahir capvespre els carrers i les places de Maó de la mà del grup "Va gros amb Gràcia", que va recórrer el centre de la ciutat animant els vianants. El cantant Miquel Mariano; la exgerent del Teatre Principal, Conxa Juanola; el exregidor de Alaior, David Moll, o el membre del grup folklòric Es Rebost, Rafel Saura, van ser només algunes de veus que van posar la nota música a la jornada festiva.

Tots vestits de grocs i acompanyats per una desena de guitarres, un acordió i diversos instruments de percussió, van passejar al ritme de temes com "Si fóssim gavines", "Cantan Los Parranderos" "Cap a romandre" o "Es Mahón", que tot el públic va taral·lejar amb emoció. Mentrestant, els més petits gaudien de la cercavila protagonitzada pels gegants i capgrossos que, acompanyats per les majorettes, van participar en la festa que va tenir lloc a la zona comercial del Camí des Castell i la Plaça del Príncep on, cap a les 20 hores, va actuar el grup Es Bastió de s'Illa. La bulla es va estendre també fins al carrer de Ses Moreres, que es va convertir en una pista de ball improvisada gràcies al grup Line Dance Menorca, que va oferir una animada exhibició de balls en línia.

Més o menys a la mateixa hora, molts van aprofitar per fer la bereneta a la Plaça Constitució. Xocolati, coca bamba i una ensaïmada amb cabell d'àngel de més d'un metre de diàmetre van fer les delícies dels més llaminers. Molt a prop, al Pont de Sant Roc, la Coral del Casal de Gent Gran i rondalla, sota la direcció de Lluís Josep Ferrer, van oferir un ampli ventall de temes del seu repertori. Al mateix escenari va actuar també cap a les 22 hores el grup s'NSMBL.

Trianón

Com ja és tradicional, el Centre de Persones Majores del Consell va organitzar una festa al Trianón. La celebració es va iniciar cap a les 17.30 hores i, després de la visita dels gegants i cap grossos, va arribar el moment de l'actuació de la Coral del centre. Com no podia ser d'una altra manera, la trobada va finalitzar amb un bon berenar de coca amb xocolati.

El programa d'actes va incloure també una recorregut guiat pels escenaris de la festa a càrrec de Francesc Carreras. El grup va sortir a les 18 hores des de l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia i, durant dos hores, va recórrer el espais més emblemàtics de les festes patronals de Maó fins arribar al Ajuntament.

La vetllada va continuar al centre de Maó amb música en directe a la Plaça del Príncep per gentilesa del Café Ars i amb una nit de glossat a Sa Terrassa des Claustre.