TW
0

Autofitxa
Sóc en Carlos Labrador García, tenc 44 anys, sóc de Talavera de la Reina, Toledo, i fa 30 anys que visc a Menorca. Estic casat amb na Georgina Benítez i tenim tres fills, na Judith, en Cristian i en César Daniel. Des de fa 14 anys faig feina a la Brigada Municipal de Ciutadella, una feina que m'agrada. En el meu temps lliure m'agrada anar al cinema i sóc aficionat al futbol i el bàsquet.

Què és el que més li agrada d'aquesta feina?
M'agrada el fet de que tocam molts tipus de feines per tota Ciutadella, de clavegueram, de voravies, pavimentació...

Quines acostumen a ser les avaries més complicades que els toca resoldre?
Normalment són les que tenen a veure amb les clavegueres, que quan obres mai saps que et trobaràs, si seran tubs antics d'uralita o qualsevol altra cosa que pugui sorgir.

Aquesta és una feina que implica ser sempre enmig del carrer, és una cosa que li agrada?
Sí, fa que coneguis molta gent, és agradable. Però a vegades també s'enfaden els veïns si, per exemple, empres el disc i fas molta pols, però ho duim bé, la veritat és que és una feina que dóna satisfacció, perquè quan soluciones un problema els veïns afectats t'ho agraeixen. Veus que la teva feina té un resultat immediat i açò sempre agrada, te sents útil a la societat.

Quina és l'època més dura de l'any? La que hi ha més feina o coses més difícils per fer?
Sense cap dubte és Sant Joan, hi ha moltes coses a fer i a preparar. Començam a fer feines a principis de maig i no aturam fins després de festes. Hem d'emblanquinar es Pla, sa Muradeta, Sant Joan de Missa, davall ses Voltes, Dalt es Penyals, també feim trasllats, posam les grades per la música as Born i as Pla, barreres, senyalització i moltes més coses.

Quants companys són a la Brigada? Tots fan les mateixes funcions o hi ha diverses seccions o departaments?
Som prop d'una vintena i estem distribuïts per brigades, una s'encarrega de les voravies, una altra de les clavegueres, els trasllats amb el camió... Jo sempre faig feines d'enrajolar, aclarir les voravies.

Aquest ofici implica passar calor a l'estiu i fred a l'hivern, com ho duu?
Sí, molta calor a l'estiu i fred a l'hivern. És l'inconvenient. A jo m'agrada més l'estiu, perquè és més bo de passar.

I de tot el que li toca fer durant tot l'any, què és el que fa amb més gust? Què és el que més li agrada?
A jo el que més m'agrada són les emblanquinades de Sant Joan, perquè ja respires l'esperit santjoaner, la gent ja es comença a ambientar i açò és una cosa que m'agrada molt.