TW
0

La professora de l'IES Josep Maria Quadrado Joana Moll Capó serà l'encarregada de pronunciar la conferència institucional en motiu de la festivitat de Sant Antoni a l'Ajuntament de Ciutadella. La regidora de Cultura, Auxiliadora Pons, va informar ahir de la designació, que pretén aprofitar l'ocasió per recordar públicament i oficial la figura de mossèn Josep Salord i Farnés, fill il·lustre de la ciutat, sobre l'obra intel·lectual del qual la ponent escollida és experta.

Moll Capó pronunciarà la conferència "Josep Salord i Farnés: intel·lectual i sacerdot, una vida coherent", el dia 16 de gener al Saló Gòtic de la Casa Consistorial. Amb la xerrada el Consistori té la intenció de recordar "el treball personal que Salord i Farnés va esmerçar en relació a la commemoració històrica de la conquesta de Menorca l'any 1287".

La professora del "Quadrado" és natural de Ciutadella i nascuda l'any 1950. Llicenciada en Filologia Catalana, és autora de diferents articles a la premsa insular sobre Salord i Farnés. A més ha publicat un estudi que analitza el seu epistolari, editat per l'Institut Menorquí d'Estudis.

Joana Moll explica que el seu objectiu serà que "la gent conegui el que va representar la figura de Salord i Farnés a les dècades dels anys cinquanta i seixanta per a la cultura autòctona". Ho farà basant-se en l'anàlisi de la seva correspondència, principalment amb personalitats com ara Francesc de Borja Moll, Josep Mascaró Passarrius i Jordi Baulies.