Grup. Les activitats realitzades durant el mes de juliol han tingut lloc tant al centre salesià com a fora - Calós

TW
0

Després de celebrar al saló d'actes del col·legi Salesià un festival obert a les famílies, i ensoldemà, de fer-los un detall en forma de regal a tots i cadascun dels 240 fillets i filletes que enguany s'havien apuntat, finalitzen les intenses activitats del Casal d'Estiu de Calós 2012, una oferta educativa i lúdica, concebuda des de l'ideari salesià, que cada estiu Calós brinda a tots els infants de Ciutadella.

Les activitats del Casal d'Estiu han estat possible gràcies a l'organització dels dos directors, David Pons i Jordi Mercadal, ajudats per Sebastià Bosch i el salesià Máximo Echávarri, que han coordinat un equip d'adults, professors i monitors, i un equip de fins a trenta-cinc joves voluntaris.

Durant tot el mes de juliol, i seguint un horari pensat per aprofitar, aprendre, créixer com a persones i divertir-se al màxim, els fillets assistents al Casal han realitzat des de reforç escolar fins a jocs d'aigua o jocs populars. També, cursos de bicicleta a càrrec del club ciclista "Es Port", sortides fora poble per anar a sa Platja Gran o a Cala Galdana i una sortida especial a les instal·lacions de Son Martorellet. Mentrestant, durant el mes, s'han realitzat tres torns de campament a Bini Talaiot, on el contacte amb la naturalesa i la convivència les vint-i-quatre hores del dia han estat un valor afegit a les activitats.

Tal com explica Máximo Echávarri, "l'any 2015 es compleixen els 200 anys del naixement de Don Bosco, i la data ens inspira a revitalitzar el carisma dels mateixos salesians i de la feina que portam a terme". De fet, la valoració que es fa de les activitats d'estiu és del tot positiva.

Durant les rutines diàries, els joves voluntaris i els infants han tingut ocasió de representar algunes escenes de la vida de Don Bosco, com per exemple, "El somni dels 9 anys" o l'episodi protagonitzat per Bartolomé Garelli, un dels primer joves a qui Don Bosco va acollir. "Estem molt contents de com ha anat l'estiu", comentava Sebastià Bosch, "un any més hem fet d'aquest Casal d'Estiu un espai d'acollida, amb els braços oberts i la cara somrient, tal com mostra el nostre logotip". I és que a Calós de Ciutadella són hereus d'un tarannà i d'una manera d'educar que va començar Don Bosco i que de moment, no s'acaba.