Prestigi. El grup donostiarra compta amb un gran bagatge dins el panorama musical i internacional - la oreja de van gogh

TW
0

La Oreja de Van Gogh arriba dijous a Menorca per oferir un concert en el marc de les festes patronals de Maó. Serà a l'Estadi Maonès a partir de les 23 hores, en una actuació organitzada per Cadena 100 i "Es Diari", amb la col·laboració de l'Ajuntament.
El grup de Donosti, format per Pablo Benegas (guitarra), Álvaro Fuentes (baix), Xabier San Martín (cors i teclats), Haritz Garde (bateria) i Leire Martínez (veu) visita l'Illa per deixar la seva empremta, just abans de fer-ho a altres ciutats espanyoles (dissabte a Alarcón, a Madrid, i dimecres que ve a Aranda de Duero, a Burgos). Ja el mes d'octubre viatjaran al continent americà per oferir diversos concerts a Perú, concretament a Lima, Arequipa i Cusco.

Està previst que el concert s'allargui unes dues hores, durant les quals el grup presentarà èxits de la seva nova etapa, com "Muñeca de trapo", "Día cero", "Cometas por el cielo", "Pop", "La playa" o "El último vals". També, com no, sonaran els temes més coneguts i exitosos de la formació al llarg del seus 16 anys de trajectòria.
nou disc

L'actuació de La Oreja de Van Gogh a Menorca arriba després que el conjunt hagi publicat el seu sisè disc d'estudi, "Cometas por el cielo", que es va presentar ara fa tot just un any.

Aquest treball és el tercer que s'ha publicat des de la incorporació de Leire Martínez al grup, després que Amaia Montero deixés la formació per iniciar la seva carrera en solitari després d'onze anys sent la veu del conjunt.

La sortida de Montero va fer que molts seguidors de La Oreja de Van Gogh temessin que el grup pogués perdre el seu atractiu. Però res més lluny de la realitat. La formació s'ha sabut renovar, com ho demostren els èxits aconseguits. Una setmana després de presentar el seu darrer treball, aquest ja era número u en vendes de Promusicae, i va ser també el primer d'Espanya i Mèxic en vendes tant digitals com en llista d'iTunes.
Els "Premios 40 Principales" i "El disco del año 2011" a Televisió Espanyola van nominar "Cometas por el cielo" com millor àlbum nacional, i tot i que no van aconseguir el premi, va ser el treball més votat a la web de "El disco del año".

El darrer disc de La Oreja de Van Gogh va acabar 2011 sent el vintè més venut a Espanya, i a principis d'enguany va rebre el disc de platí per les 60.000 còpies venudes, només al nostre país. A tot el món, "Cometas por el cielo" ja duu més de 120.000 discs venuts.