Artara. Quadres i llibres, Francesc Florit Nin despulla l’intel·lecte - Gemma Andreu

TW
0

"Sentir com neix l'obra talment una sement. Veure florir els colors sobre la terra blanca, créixer des de dins per assolir la forma. Tacar-se les mans amb l'olivó negre i pintar amb els dits plens de la substància de l'oli. Estampar les fulles de l'olivera i corpenetrar la llum daurada de la tardor a les copes altes d'un oliverar". "Epopeia d'arbre" és un dels llibres que, juntament amb una col·lecció de quadres, Francesc Florit Nin mostra a l'exposició "Obra recent" que fins dia 15 es pot gaudir a la galeria Artara de Maó.

Florit Nin enterra l'intel·lecte que fa renèixer de nou a través de la seva obra. Destaca aquesta faceta humana, la més culta, la més pura, antiga i moderna, tractada des de la terra d'enterra on l'artista s'arrossega i mastega la creativitat que li bull al cervell. Les seves mans reben ordres, les seves obres les transmeten, són missatges originals, de l'inici de la intel·lectualitat humana.

Els caps, exageradament allargats, com els de la sèrie de "Radicalista" ho denuncien, tot són pensaments, dels qui donen la cara i dels qui l'amaguen, dels que tanquen els ulls i dels que ben oberts miren endins. Són retrats del temps, de la condició humana, del seu saber i de totes les mancances que produeixen falls. El cervell creix, s'omple d'idees, de lletres, de fulles, de taques, de regalims, la calor i el color i no-color, tot un repertori reconegut en l'artista que omple de nou de contingut en una mostra que ha complau al públic d'Artara.