Actes festius. El berenar del dissabte de la Mare de Déu de Gràcia i el repartiment de l’aigua-ros als residents dels centres assistencials - Javier

TW
0

El veïns de dalt des Camí des Castell van ser ahir, un any més, fidels amb la seva cita amb els caixers i cavallers de la qualcada de la Mare de Déu de Gràcia, oferint el tradicional berenar de festes que durant molt anys va organitzar l'enyorat Yurca.

El tram del carrer de dalt des Camí des Castell presentava ahir al matí un ambient festiu, amb l'enramada de tires de paper i a la seva part central una successió de banderes de Menorca. Per la seva part, els enfronts de les cases estaven embellits amb les representacions de fusta dels cavalls de la festa i les banderes de la ciutat i de la patrona, la Mare de Déu de Gràcia.

Abans de les nou del matí, els veïns de la barriada ja havien preparat un saborós berenar i havien posat la taula al mig del carrer per convidar a les autoritats i els caixers i cavallers. L'alcaldessa Àgueda Reynés i els tinents d'alcaldia Salvador Botella, Mateo Aínsa, Elisa Mus i Francisco Pons compartien el moments previs amb els veïns i els cavallers; després van arribar la diputada autonòmica Joana Barceló, el president del Consell Santiago Tadeo, la consellera Salomé Cabrera, el regidor Vicenç Tur i el batle de Sant Lluís Cristóbal Coll.

El president de l'Associació de Veïns de dalt des Camí des Castell, José Mora, va dirigir un breu parlament de benvinguda als assistents, destacant la voluntat de compartir les festes patronals de la ciutat amb els caixers i cavallers. Mora va assenyalar que el berenar del dissabte de la festa era possible gràcies a la implicació dels veïns i de les institucions públiques.

El president insular Santiago Tadeo va subratllar que era un honor i un privilegi poder assistir al berenar dels caixers i cavallers, després d'haver-se donat lectura el dia anterior del pregó, i va animar als presents a gaudir de les festes.

Alcaldessa emocionada

L'emoció va impedir a la batlessa Águeda Reynés pronunciar el seu parlament abans de donar inici al berenar. Moments després, Reynés va declarar als mitjans de comunicació que afrontava l'inici de la festa amb "emoció, sentiment i moltes ganes de participar en la qualcada". L'alcaldessa va destacar "la iniciativa i l'esforç" dels veïns de la barriada per preparar el berenar adreçat especialment als membres de la qualcada.

Per la seva part, el saig pregoner Joan Sans va donar lectura al ban en el que l'alcaldessa convidava als maonesos a participar en les festes patronals, mentre que el fabioler Victor Pons va sonar la melodia festiva, per donar pas al berenar.

Per altra banda, a les 11 hores, Águeda Reynés i Elisa Mus van lliurar a la sala de plens de l'Ajuntament tres morratxes a la caixera Júlia Santa Eugenia i als cavallers Ruth Ortiz i Sergi Olvera, que van ser els encarregats de repartir l'aigua-ros entre els residents dels geriàtrics municipal i del Consell insular i de l'Hospital Mateu Orfila.