Intensiu de ioga a Binisegarra. Un grup de més de vint persones, majoritàriament procedents del Japó, han passat vuit dies a Menorca gaudint de la pràctica i l’entorn - V.F.

TW
0

Enguany s'ha celebrat a Binisegarra, Alaior, la tercera edició de l'intensiu de ioga internacional que duu per nom "Menorca Yoga Retreat", una proposta organitzada pels professors Viviana Ferrer, instal·lada des de fa onze anys a Menorca, i Sebastián Argondo, instal·lat al Japó, responsables de l'escola "Yoga for Moksha" amb seu a Maó i a Osaka.

El grup, format per una vintena de persones, majoritàriament arribades expressament des de Japó amb Argondo, ha gaudit d'una experiència transformadora i molt intensa, en la que la pràctica de les assanes, i la meditació diàries, s'han conjugat amb la descoberta de Menorca com a destí turístic. I és que a més d'anar de compres pels pobles i nedar a les platges, el grup ha visitat diferents coves i poblats talaiòtics.

Binisegarra ha acollit el grup, format també per menorquins, i gent d'arreu d'Espanya, en un entorn inigualable de calma i qualitat. El lloc, reformat completament conservant l'estructura històrica, ofereix a la vegada totes les comoditats modernes. Tant és així, que els antics boers s'han habilitat aquests dies com a ample i lluminosa sala de ioga, on a més, durant les hores lliures, Maria José Sancho s'ha encarregat de donar-hi massatges.
meditació i alimentació

Un dels atractius afegits a la pràctica d'Ashtanga ioga, Vinyasa ioga i ioga reparatiu, que són algunes de les especialitats dels professors, a banda dels exercicis de pranaiama i de la meditació, és sense dubte la proposta culinària d'aquests dies de convivència. I és que "Menorca Yoga Retreat" compta amb la presència d'una cuinera japonesa reconeguda arreu del món, Sayuri Tanaka, que ajudada per Natalie Daniels, s'encarrega d'aportar una inspirada dieta macrobiòtica, vegeteriana i crudívora, que és tota una experiència per a tots. "La idea, -explica Tanaka- és fer atractiu aquest tipus de cuina per a qualsevol persona, encara que no sigui vegeteriana", i de fet, molts dels participants menorquins a l'intensiu de ioga ho fan també animats per aquest plus de qualitat. "Volem oferir una experiència transformadora", explica Sebastián Argondo.

La cloenda festiva de les jornades ha anat a càrrec del grup de flamenc "Al aire", format Joan Torres, Sara Sambola, Victor Méndez i Silvia Gómez. El grup se n'ha anat de Menorca molt satisfet.