Vela. Un bon grup d’embarcacions desfilaren per exhibir el seu art - Gemma Andreu

TW
0

La festa i l'ambient es va traslladar ahir capvespre al port de Maó. Per a petits i grans. Per a esportistes, atrevits i curiosos. Per a amants de la fotografia i per als més actius de les xarxes socials. Hi va haver actes per a tothom.

El moll de Ponent va acollir la tradicional travessada del port en la què, 33 nedadors es van apuntar a creuar la rada des de l'illa Pinto.

Els 350 metres de recorregut no espantaren els participants qui, ben atrevits, s'embarcaren cap a l'altra banda del port per fer una bona cursa i quedar entre els primers classificats de la seva categoria.

Hi faltava una bona estona perquè comencés la cursa quan la zona ja mostrava un bon ambient. Alguns dels participants aprofitaren per escalfar motors llençant-se al mar i bromejar amb els companys.

A les 18.40 hores l'organització donà el tret de sortida. S'alçà com a guanyador absolut Joshua Torres, un alaiorenc de 15 anys.

La cursa va introduir enguany una novetat. I és que els més joves no es van llençar des de la meitat del recorregut, com es feia fins el moment. Tots els participants van recórrer la totalitat de la travessa, d'aquí que s'establissin diverses categories.

El guanyador, Joshua Torres, duu alguns anys participant en aquesta activitat que organitza el Club de Natació de Maó, on entrena des de fa vuit anys. Assegurava que havia estat "fàcil" perquè duu entrenament. Tot i així, indicava que s'havia cansat una mica ja que havia begut aigua.

Per la seva banda, Saúl Torres, germà del guanyador, fou el participants més jove amb només nou anys d'edat. Va aprendre a nedar amb un any i mig i entrena al Club de Natació de Maó des que en tenia cinc. Era la primera vegada que recorria tot el traçat però assenyalà que "no ha estat gaire llarg".

El port va ser també escenari d'una exhibició de vela llatina. I, a més, cinc avionetes del Real Aeroclub de Mahón van sobrevolar la zona. Aquestes dues activitats ompliren d'art i elegància l'àrea que més mirades va acaparar de tota la jornada dominical. Cal assenyalar que la cursa popular d'atletes veterans no es va celebrar.