TW
0

L'obra del poeta i pintor Francesc Florit Nin (Ciutadella, 1960) ha estat enguany l'escollida per la galeria Artara per participar en una nova edició de la Nit de l'Art de Palma.

A Ciutat van viatjar tres de les obres de Florit Nin de la sèrie de cares en paper japonès sobre fusta i que duen per títol "Radicalista". Construïdes en tècnica mixta amb grafit i acrílic, ja fa anys que l'artista menorquí treballa aquesta temàtica. Celebrada el passat dijous, la consolidada convocatòria reuneix en un sol vespre, fins a la mitja nit, milers d'espectadors que s'uneixen a la festa de l'art. Una iniciativa on galeries i museus mostren les seves millors propostes expositives al voltant d'un recorregut que desplega tot el seu encant al centre de Palma.

És el cinquè any que la galeria de Maó es suma a la vetllada. Per aquest ordre, ha participat anteriorment amb la producció de Ricard Commeleran, Nuria Román, Óscar Sancho Nin i Antonio Moyano. La Nit de l'Art és la versió mallorquina de la tradicional "Nuit Blanche" que celebren moltes ciutats del món. La primera edició es va celebrar fa més de quinze anys, a partir d'una idea de les galeries de Palma que es trobaven situades en el centre històric de la ciutat. Des de llavors, la cita anual ha anat creixent progressivament, fins a convertir-se en una de les més importants del calendari social, amb uns quinze mil visitants de mitja. Es tracta d'un projecte organitzat conjuntament per l'Associació Art Palma Contemporani i l'Associació Independent de Galeries d'Art de Balears (AIGAB).

La sala d'exposicions de la planta baixa del pati de La Misericòrdia fou l'escenari on es va emplaçar l'obra de Florit Nin, emmarcada a la programació "Art Forana" que va aglutinar a les galeries de fora de Palma.

Hereva directa de la mostra "Arrel als ulls" presentada el 2011 a la sala d'exposicions El Roser, la sèrie "Radicalista" transmet la connexió entre la consciència humana i la natura. Creacions reflexives que aquest estiu s'han pogut contemplar a la galeria Artara sota el títol "Obra Recent".