Lin Marquès Pons. - I.P.D.R.

TW
0

Autofitxa
Sóc na Lin Marquès Pons, vaig néixer a Ciutadella i sóc de l'any 1962. Estic casada amb en Nando Casasnovas, tenim dos fills, en Sam i na Roser, i un nét i un altre que està a punt de néixer. Sempre m'he dedicat a la confecció amb pell. M'agrada anar d'excursió i dedicar temps a la família.

Quin tipus de productes elabora?
Jo faig feina amb pell. El 90 per cent ho és, i la vaig combinant amb altres tèxtils. Faig bosses, moneders, fundes, miniatures d'avarques...

Quant temps fa que fa aquesta feina?
Per compte pròpia fa sis anys. Sempre havia fet feina en la indústria de la pell, en confecció. Quan l'empresa on feia feina va tancar, ho vaig continuar per compte pròpia.

Els dissenys són propis?
Sí, són meus. Són dissenys molt funcionals. La base està bastant aclarida, vaig canviant el complement que duu al damunt. Els dissenys estan inspirats en coses de Menorca, l'avarca, la sargantana.

Quin és el perfil de client dels seus productes?

Bàsicament són turistes, que s'ho enduen de 'souvenir'.

Què és el que té més sortida?
El que té més èxit són les miniatures d'avarques. Estan fetes amb el mateix procés que les grans. Les feim a una mida que ja no es poden reduir més. També tenen molta sortida altres coses que inclouen la sargantana o l'avarca, fundes per mòbil, per tabac, o per a la càmera de fotos. La gent prova fins que troba la mida que va bé.

També fan productes amb altres materials?
Sí, també n'hi ha que estan fets amb altres teixits, sobretot aquelles coses que sobrepassen la mida i són més grosses. Una opció és fer la base amb altres materials i posar-hi adornaments de pell.

A fires com la de Labors i Manualitats des Castell hi ha vingut bastanta gent. Es fan vendes?
Són moments difícils, tot està molt aturat. Els productes tenen molta acceptació, però a l'hora de comprar es nota, la gent mira molt el preu. Valoren molt el producte, perquè quan hi ha una fira la gent ve, perquè saben que és tot fet a mà i aquí, i ho valoren. Però a l'hora de comprar tothom va estret.

El fet de estar fet aquí encareix molt el producte...
Mai podem competir amb el producte que ve de fora. Entre el material i el temps de producció el cost sempre és més elevat.

Però tot i així hi ha vendes...
Sí, anam fent. A part de la venda, que sempre és agradable, el més interessant és el contacte amb la gent. Veuen el que fas, et demanen on et poden trobar. Tal vegada en aquell moment no compren però ja tens uns contactes que, a la llarga, sempre et donen qualque cosa positiva. És una promoció que a la llarga va bé.

Empra materials d'aquí?

Pràcticament tot és d'aquí.