Margarita Bonet Torres - Paco Sturla

TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella el 1984. Tenc 28 anys. Som diplomada en Dietètica i Nutrició per la Universitat Rovira i Virgili a Reus, amb un post-grau de tractament del sobrepès i l'obesitat. Som col·legiada nombre IB00073 pel Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Balears (CODNIB). M'encanta practicar esport, som instructora de pilates i practic el senderisme. La cuina és una de les meves passions, tot i que tenc poc temps.


Quins són els principals problemes pels quals la gent acudeix a la seva consulta?

Majoritàriament per problemes de sobrepes, hipertensió i colesterol.

Són tres patologies relacionades amb l'alimentació, no és cert? Quins són els seus consells bàsics per ajudar a sanar-les?

No abusar dels aliments greixosos i rics amb sodi, fomentar el consum de verdures fresques i hortalisses, al manco dos racions al dia, i consumir tres peces de fruita diàries. Una bona hidratació i realitzar exercici físic diari. Com també consumir peix i llegums, entre d'altres.

Es dedica a fer educació nutricional a través de xerrades i tallers gratuïts, com va començar l'interès en divulgar els seus coneixements?

Tot va començar arrel del fet que m'interessa la nutrició de la dona, segons les etapes de la seva vida: lactància, embaràs i menopausa. I vaig començar a fer xerrades. N'he fetes sobre alimentació infantil, la dieta equil·librada o la nutrició durant la menopausa, entre d'altres. M'interessa l'alimentació de la dona perquè solen ser les més interessades en la salut i l'alimentació.

De fet, la setmana del 3 al 9 de desembre ha programat noves xerrades i activitats gratuïtes per al públic en general a Fonoll Marí. Així, l'alimentació pot sanar?

El meu lema és cuida la teva alimentació i cuidaràs la teva salut. M'estira molt el món de les plantes i els tractaments naturals, però no som radical. Crec que la medicina tradicional es pot combinar amb la medicina natural, crec amb els tractaments integratius, en combinar els avantatges de les dues medicines.

Creu que és important que la gent tengui a l'abast un assessorament professional en la seva nutrició?

Sí, un professional et pot aconsellar amb coneixement. Tothom que acudeix a mi per demanar-me consell té una resposta. Si el que me demanen no ho sé, ho cerc i intent ajudar.

Ens pot explicar algun cas que hagi passat per les seves mans, del qual es senti especialment satisfeta?

Va venir una mare amb la seva filleta. La petita tenia una panxeta molt inflada i la pell de color verdós. Pel que m'explicava la seva mare vaig pensar que podria tractar-se d'intolerància al gluten i a la lactosa. Avui dia, la filleta està fantàstica.

De què es sent més contenta de la seva feina?

Després de dos anys d'exercir com a dietista-nutricionista és una satisfacció enorme veure que la gent respon i confia en els meus consells de nutrició.