Charo Torres Pérez. Professora de manualitats i especialista en argila polimèrica - Gemma Andreu

TW
0

Autofitxa
Em dic Charo, sóc maonesa, vaig néixer dia 31 de març de 1958 i estic casada amb en Llorenç. Sóc professora de tot tipus de manualitats. La meva gran afició és aquest món de les labors i l'artesania creativa i he tingut la gran sort que s'ha convertit en la meva feina. També m'agrada llegir, el cinema, la música i navegar.


Quan se n'adona vostè que aquest món és allò que realment li agrada?

Sempre havia fet cosetes. Reconec que tenia embafada tota la família, tots estaven saturats d'articles i objectes fets a mà per mi. Vaig començar brodant però vaig continuar amb les manualitats ja fos 'decoupage', usar diferents tècniques per a la decoració de vidre, fer feina damunt metall, modelatge o fer aquelles nines llargarudes de Mundo Tilda. En matèria de manualitats toco moltes tècniques. Però allò més curiós és que en el cas del patchwork, que està bastant estès, sóc alumne.

I en un moment l'afició es traduí en professió.

Estic enganxada des de deu fer una vintena d'anys i en fa quinze que m'hi dedico més professionalment. Faig cursos i tallers a les escoles d'adults de Maó i Alaior i també faig cosetes a casa. Em vaig quedar sense feina. Amb 42 anys, tires currículums però no et surt res fins que vaig tenir la gran fortuna que el hobby es va convertir en la meva feina. Fou gairebé per desesperació.

Dissabte va participar a la fira Nadal Creatiu a l'Explanada de Maó i oferí un taller d'argila polimèrica. En què consisteix aquesta tècnica?

És una espècie de plastilina però que té una consistència diferent. No s'asseca a l'aire sinó que has d'usar un forn, un forn domèstic mateix, per tal que el material es quedi fort. Els colors es mesclen entre ells i dels bàsics en pots crear una amplia gama, tot i que a dia d'avui ja hi ha moltes tonalitats al mercat. Amb aquesta tècnica pots modelar figures o fer anells, penjolls i moltes altres coses. Hi ha una tècnica que es diu milflors. Amassant diferents colors i diferents figures o formes aconsegueixes una barra acolorida on es veu el disseny d'una flor. La vas tallant en llesques i pots crear diferents objectes.

I com va descobrir l'argila polimèrica?

Per internet. En un principi no em va agradar gens però sóc un poc caparruda i m'interessava per a les classes que don. Havia d'aconseguir que m'agradés perquè als meus alumnes els podia servir. I m'ha arribat a enganxar a mi.