Imatge. Amb aquesta participa a una mostra en contra del consumisme - L.J.

TW
0

El treball de Luis Jaume (Maó, 1974) viatja a la propera edició de la Semana del Vídeo Iberoamericano. L'artista multidisciplinar participa amb una peça curta de temàtica comuna que gira al voltant de la música. La convocatòria està comissariada pel reconegut crític artístic Juan Ramon Barbancho i es celebrarà a la Filmoteca de Andalucía, a Còrdova, durant la tercera setmana de març.

Luis Jaume està més que satisfet amb una proposta que li permet desenvolupar tot el seu potencial com a creador en el marc audiovisual. Una obra on representarà un futbolista fent un playback de la cançó "Woman in love". Enguany la convocatòria retrà homenatge a Regina José Galindo. Altres països convidats seran Bolívia, Argentina i Perú.
projecció internacional

Per altra banda, la propera setmana s'inaugura a Barcelona la mostra "Antifashion_3", una col·lectiva on participa sota l'esperit d'oferir una reflexió profunda a l'espectador envers a una societat de consum marcada per la crisi econòmica mundial i per les recents festes nadalenques, un dels motors més importants del consum a Occident.

L'exposició, on l'art d'avantguarda es rebel·la contra el consumisme malgastador, s'inaugura dia 17 a l'espai Hartmann_Lasanta del carrer Santa Teresa de la Ciutat Comtal. En aquest sentit, la seva comissària Gigi R. Harrington aposta un cop més per compartir amb l'espectador una reflexió sobre els temes socials més actuals mitjançant l'expressió plàstica. Les dimensions que pren el fenomen del consum, la moda i la publicitat, així com les seves conseqüències per a la nostra societat.

Luis Jaume es suma a "Antifashion_3" amb una imatge d'un esportista vestit de blanc amb una pilota de bàsquet rubricada per una de les més grans icones de la moda. Una fotografia que pertany a la sèrie que va exhibir amb èxit al centre d'art contemporani Manege, a Sant Petersburg, on es va organitzar una mostra antològica de fotografia espanyola des dels anys 70 fins l'actualitat.

Fotografia escenificada
L'autor planteja la fotografia com si fos una qüestió purament escènica i no només una imatge. Una relació amb l'espai, els objectes i el significat que els hi dóna.
A més a més, el menorquí ha estat convidat a participar en el projecte de Tomeu Sastre "We are the new slaves" ("Nosaltres som els nous esclaus"), proposta que es podrà veure a final de mes a l'espai ses Voltes de Palma.

En general, les imatges de Luis Jaume són sofisticades i es mouen entre la realitat i la ficció. Fotografies que de vegades són protagonitzades per ell doncs li sembla fonamental la insistència de l'autor mateix com a referència.