Ca Na Pilar. La presentació de Dimarts as Migjorn ha tingut lloc al conegut restaurant migjorner - Paco Sturla

TW
0

En 2005 els comerciants des Mig-jorn i l'Ajuntament van posar fil a l'agulla per engegar una iniciativa amb la finalitat de dinamitzar l'activitat econòmica i cultural del municipi: un mercat de nit artesanal amenitzat amb actuacions musicals i espectacles. Nou anys després, Dimarts as Migjorn ha aconseguit fer-se un lloc en les agendes de residents i visitants i es pot afirmar que ja és una cita coneguda i reconeguda dintre de la programació estiuenca de Menorca.

Una xifra basta per confirmar el bon funcionament dels Dimarts. I és que segons les dades facilitades pels organitzadors, en les darreres edicions l'afluència ha arribat a fregar les mil persones. Aquests bons resultats han animat els comerciants a programar dos dies més, arribant així a mitjans setembre. "Hem de tenir en compte que l'ocupació hotelera a Sant Tomàs frega el 80 per cent durant les dues primeres setmanes de setembre", va assenyalar ahir Pere Salas, vocal de l'Associació de Comerciants des Migjorn (ACEM).
Però les bones impressions no es mesuren únicament a partir del número de persones que els darrers anys han acudit els dimarts d'estiu as Migjorn. Un bon indicador és també el número de participants i de sol·licituds. Enguany hi haurà 69 parades, onze més que l'any passat, però és que els organitzadors s'han vist obligats a deixar fora de l'edició actual una quarantena d'artesans. "Podríem dir que el número de participants, i de sol·licituds, s'ha triplicat des del primer any", va confirmar la presidenta dels comerciants, Marga Camps.

Des de l'Ajuntament veuen amb bons ulls l'empenta donada pels empresaris locals a aquesta activitat. "Apostem per aquesta iniciativa perquè s'ha demostrat que és una bona manera de dinamitzar la activitat econòmica del municipi", va afirmar la regidora de Cultura, Educació i Participació Ciutadana, Elena Baquero. El suport municipal es materialitza en una subvenció de 5.400 euros.

La nova edició de Dimarts as Migjorn començarà el proper dia 2 de juliol a partir de les 20 hores. Entre les actuacions musicals del proper mes destaquen Blue Jays Band, Joana Pons i ses guiterres i el concert tribut a Il Divo. Hi haurà, a més, altres activitats com balls folklòrics, glosat i espectacles infantils per obrir boca. Un dels plats forts, però, serà la Ruta Cultural Francesc d'Albranca que, com és habitual, sortirà cada dimarts a les 19.30 hores de la Biblioteca Pública.