Finestrals. Les aules del primer pis tenen una gran lluminositat - Javier

TW
0

Es Mercadal i el món de la música estan d'enhorabona. En un context en què no és fàcil fer inversions, i encara menys en matèria cultural, el municipi ha aconseguit fer realitat el somni de tenir un edifici propi per a la seva Escola Municipal de Música i Dansa. I és que l'educació musical ha agafat molta força al poble durant els darrers anys, passant dels 54 alumnes del curs 2001-02, als prop de 300 que ha tingut enguany.

Des d'avui mateix passa a la història l'antiga ubicació de l'escola, el pis que antigament ocupava la Unitat Sanitària. A partir d'ara, els prop de 300 alumnes i els 18 professors amb què compta el centre, podran gaudir d'un espai adequat per a l'ensenyament tant de la música com de la dansa, sense les ja antigues preocupacions per les molèsties que es poguessin ocasionar al veïnat.

La directora de l'Escola de Música, Joana Fullana, explicava ahir que realment "és com un somni fet realitat". Perquè "ens ho tenim ben merescut, les condicions en què estàvem no eren les adequades, i quan tens 300 alumnes i 18 professors vol dir que hi ha una implicació de tot el poble. I això requereix d'unes condicions mínimes, el nou edifici era molt necessari".

Fullana recorda que el projecte inicial constava de dos edificis, però que finalment es va haver de redimensionar el projecte per tal de fer-lo viable. "I no passa res, no sobrarà espai, però ens hi col·locarem", exposa, contenta per poder disposar del nou edifici.

De fet, la directora del centre és molt conscient de la dificultat, avui en dia, de poder inaugurar qualsevol obra. És per això que destaca i agraeix "el gran esforç que ha fet l'Ajuntament" per fer-ho possible. I no només això. "Crec que aquest hauria de ser un exemple a seguir per a les altres administracions", assenyala. Tot i així, recorda també que el projecte ha comptat amb aportacions del Consell i del Govern central, encara que no del Govern balear.

Acte
A les 12 hores està previst que es celebri un acte per a la inauguració de les noves instal·lacions. A l'exterior de l'edifici es faran els parlaments de les autoritats, així com de la pròpia directora del centre, i del president de l'Associació de Pares, Raül Riudavets.

Seguidament, la Banda de Música oferirà una petita actuació, amb un repertori festiu, i l'esdeveniment acabarà amb una visita al centre perquè tothom el pugui conèixer, i un aperitiu, aportat per l'empresa, Iniciativas para la Construcción y Obra Civil SL (INCOC).

Precisament, la constructora ha fet una aportació de 1.500 euros per a la compra d'un piano nou per a l'escola, que s'afegeix a la resta d'instruments de què disposa el centre, i que aquestes darreres hores s'estan traslladant. De fet, els darrers dies han estat intensos, ja que s'ha hagut de fer el trasllat. La setmana passada, la brigada d'obres de l'Ajuntament va traslladar els pianos, i des de dimecres s'han transportat la resta de materials.

L'estrena de les aules
Tenint en compte que la inauguració de les instal·lacions arriba el mes de juliol i que el curs escolar començarà a l'octubre, els que tindran l'honor d'estrenar les noves dependències seran els participants en el curs de vent- metall que està previst per al mes d'agost, i per al qual es comptarà, entre d'altres, amb la professora de trompeta menorquina, Cati Mariano. Després, amb l'inici de curs, el gaudiran tots els alumnes.