Entusiasme. Els protagonistes de la festa van gaudir al màxim de cada un dels moments de la celebració - Javier

TW
0

Sant Climent va clausurar ahir les seves festes patronals amb una segona jornada ben animada, en que cavalls i cavallers van tornar a ser el centre d'atenció.

Després d'una nit ben llarga, Sant Climent despertava al ritme de la diana protagonitzada pel grup Cap de Fibló, que es va encarregar de deixondir els veïns d'aquest nucli maonès. Eren els primers moments del segon dia de festes, a l'espera que es tornés a conformar la qualcada.

La concentració de caixers va tenir lloc al voltant de les deu del matí, i tot d'una es van dirigir cap al local de l'Associació de Veïns, on es va fer l'entrega de la bandera a la caixera sobreposada, Maria Carrasco, i es va donar el sus a la qualcada.

Després d'unes voltes pels carrers del poble, la comitiva es va dirigir fins a l'Església de Sant Climent, on es va fer la Missa de Caixers. Una celebració que va ser oficiada pel rector de la parròquia, Josep Sastre Portella, tot comptant amb la presència del caixer capellà, Bosco Martí. El temple era més ple que el capvespre anterior, quan s'hi van fer les completes.

A les dotze, els protagonistes ja sortien de l'església, acompanyats per una àmplia representació de la corporació de l'Ajuntament de Maó, encapçalada per la seva alcaldessa, Àgueda Reynés.

Sense deixar passar més temps del necessari, en només quinze minuts, la Banda de Música des Migjorn Gran ja sonava les primeres notes en veure aparèixer a la caixera sobreposada sobre l'arena, convenientment remullada per evitar una excessiva polseguera. La bandera es va penjar a l'entarimat, i instants després va començar el jaleo, quan el caixer batle, Llorenç Gomila, i el caixer capellà, van entrar a la plaça.

Sant Climent va tornar a acollir un nombrós públic, tot i que no s'arribà al volum de visitants de la nit anterior. Això, però, no va ser obstacle perquè la festa fos ben intensa, amb uns cavalls entregats a la causa, oferint belles estampes mentre s'enlairaven sota un sol ben calorós.

Després de les voltes de costum, en acabar el jaleo va tenir lloc la Samba que ja fa anys va popularitzar la Banda des Migjorn, i que va esdevenir el punt culminant del matí.

Mentre, els caixers van participar en la tradicional beguda, al local de l'Associació de Veïns, on quedaria dissolta la qualcada fins a l'any que ve.

Activitats

Però a Sant Climent encara hi quedaven els darrers actes de festes. El carrer de Sant Jaume acollí l'actuació de Diego Paqué i s'hi organitzà el mercat artesanal. Ja a la nit, el Trio Bulevart es va encarregar d'una revetlla que es va complementar amb el castell de focs artificials, a mitjanit, des del camp de futbol, i que servia per posar la nota final de llum i color a aquestes festes de Sant Climent.

Creu Roja, 38 actuacions

Les festes de Sant Climent 2013 s'afegeixen al bon balanç que estan tenint les diferents celebracions arreu de Menorca. I és que en aquesta ocasió, el nombre d'intervencions ha tornat a ser poc rellevant. Dissabte, Creu Roja va realitzar 28 actuacions, de les quals cinc van acabar en trasllats al centre hospitalari, encara que no eren casos greus.

Mentre, ahir dematí hi va haver deu incidències, sense que sorgís la necessitat d'evacuar ningú. Del conjunt d'intervencions dels dos dies, totes van ser de caràcter lleu, per cops i trepitjades ocasionades pels cavalls.