Nau de l’antic cinema de Can Serra, que actualment és la pizzeria Es Tomàtic - Josep Bagur Gomila

TW
0

«El cinema as Mercadal» serà el títol d'un documental que pretén recuperar la memòria dels dos cines que ha tingut la població. Per fer possible aquest projecte audiovisual, el Mèdit (Festival de Cinema de la Mediterrània de Menorca) i l'Associació Suau han organitzat la primera edició d'un taller de creació documental. Aquest taller començarà el proper 27 de desembre i la inscripció és oberta a qualsevol interessat, tot i que les places són limitades a 12-13 persones, amb prioritat pels residents as Mercadal. Per apuntar-se poden contactar al mail info@medit.es.


Labor de recerca

Iara Pons, historiadora i antopòloga natural des Mercadal, serà la coordinadora de la recerca d'informació per elaborar el documental. La intenció és enregistrar el testimoni de persones, recopilar fotografies i material gràfic i qualsevol informació que ajudi a rescatar la memòria dels dos cines que va tenir la localitat en el segle passat.

Segons explica la directora del Mèdit, Inés Garrell, els alumnes s'encarregaran d'enregistrar les imatges, com una manera d'aprendre a utilitzar les eines bàsiques de l'audiovisual i participar així en el rodatge del curt documental. L'Ajuntament des Mercadal col·labora en el projecte. Així ho explica el regidor de Cultura, Antoni Pons Murillo. «L'objectiu és contribuir a la recuperació de la història contemporània del poble». Comenta que el Consistori col·laborarà amb la cessió del Centre de Convencions per al desenvolupament del curs, com també amb l'aportació de materials i la cobertura de l'assegurança del taller, més una dotació de 700 euros.

Pons Murillo recorda que l'Ajuntament disposa d'un projector cinematogràfic, i anuncia que un cop enllestit el taller, està previst que el documental sobre la història del cine as Mercadal es projecti al públic, el proper 4 de gener, al Centre de Convencions.