Omar E. García Glumaz, representant de La Caixa; la consellera insular de Cultura, Maruja Baíllo; Manuel Vidal Dodero, delegat d’Endesa a Menorca; i Josep Pons Fraga, editor del diari «Menorca». | Gemma Andreu

TW
1

El Premi Illa de Menorca de narració curta es torna a convocar enguany i es recupera així un dels certamens literaris de major prestigi en l'àmbit de la cultura menorquina i de les Balears.

El concurs arriba després d'un buit de dos anys, 2012 i 2013, sense convocatòria del premi, i regressa mantenint la vocació inicial de promoció dels autors illencs i de la creació literària. La darrera convocatòria del premi va ser el 2011, en la seva vintena edició, la qual va obtenir Montserrat Esbert Miguel amb l'obra «El finestral».


Creació literària

Així el concurs de narració curta torna gràcies al conveni signat entre el Consell, Endesa i Editorial Menorca que permetrà organitzar el certamen enguany, a més de recuperar les Jornades de Creació Literària. S'estableixen tres premis amb una dotació econòmica de 1.200 euros (el primer), 400 euros (el segon) i 300 euros (per al finalista jove). A més, Editorial Menorca publicarà les obres guanyadores i les finalistes en un llibre.

D'altra banda, el Consell ha signat un conveni amb La Caixa i Editorial Menorca pel quan es convoca el primer Premi Illa de Menorca de poesia, juntament amb les Jornades de Creació Poètica, que es desenvoluparan dins enguany. En aquest nou certamen literari s'estableixen dos premis en metàl·lic: de 800 euros el primer i de 300 euros el segon. Les poesies guanyadores seran publicades en el diari MENORCA l «Es Diari». Els guardons d'ambdós certamens literaris, organitzats per la Conselleria insular de Cultura amb el suport d'Editorial Menorca, La Caixa i Endesa, es lliuraran en l'acte públic que organitzarà el Consell a la seva seu en el marc de les activitats de la Festa del Llibre d'enguany. El certamen va ser instaurat el 1992 per Editorial Menorca i al llarg de la seva trajectòria han obtingut aquest premi autors reconeguts, com Joan Pons (1992), Josep Portella (1993), Maite Salord (1999), Miquel Maria (2003) o José Ignacio Fortuny; i autors novells com Dani Piris o Rosa Carreras.