Cada alumne va haver de completar un relat, una història inspirada en aquesta imatge facilitada per la organització

TW
6

Dos-cents alumnes de Balears de 42 centres de Secundària han participat aquest dissabte a la novena edició del Concurs de Relat Breu en Català, que organitzen la Conselleria balear d'Educació, Cultura i Universitats i Coca-Cola.

La prova final va tenir lloc a diversos centres de les Illes. A Menorca, la convocatòria va ser al col·legi Sant Francesc d'Assís de Ferreries, on es van citar els estudiants que representen l'Illa. Mentre, a Mallorca la prova es va fer a l'IES Ramon Llull de Palma, i a Eivissa, a l'IES Santa Maria.

La prova es va fer de forma simultània a les tres Illes, i els estudiants van haver d'escriure un relat curt a partir d'un estímul, en aquest cas, una fotografia que capta un far, de nit, amb la llum que projecta per advertir els vaixells.

A partir d'aquí, cada alumne va haver de completar un relat, una història inspirada en aquesta imatge facilitada per la organització.

Amb la convocatòria d'enguany aquest certamen arriba a la seva novena edició. Després de la prova final realitzada aquest cap de setmana es seleccionaran 18 alumnes guanyadors, sis de Menorca, sis d'Eivissa i sis més de Mallorca. Així, els tres que quedin finalment classificats en les primeres posicions, passaran a la fase autonòmica. Qui obtengui aquest primer lloc a cada illa optarà als premis autonòmics, mentre que el segon rebrà una càmera de vídeo i un lot de regals de Coca-Cola, i el tercer, una càmera fotogràfica i també un lot de regals.

Per la seva banda, el guanyador absolut del Premi de Relat Breu en Català 2013-2014 rebrà un Ipad, i el segon i el tercer una tauleta tàctil.