Sebastià Torres, amb «Bum Bum», la femella que ha volat 857 quilòmetre

TW
0

La columbofília menorquina ha assolit un nou repte en les proves de llarga distància, després que un colom de Sebastià Torres hagi completat els 857,4 quilòmetres que separen Marbella i Ciutadella.
El gran progrés que els darrers anys ha experimentat la columbofília menorquina en proves de llarg fons com la de Baza (Granada) a Menorca, de 650 quilòmetres, va animar a dos menorquins, Josep Mascaró i Sebastià Torres, a acceptar la convidada per participar en el concurs que cada any organitzen els columbòfils de Mallorca, des de Marbella (Màlaga).

Va ser així com els dos socis del Club Columbòfil Ciutadella van enviar a Mallorca els seus animals, per reunir-los amb la resta de l'expedició que viatjaria a Marbella. Així, Torres va participar amb cinc exemplars, mentre que Mascaró ho va fer amb tres. En total van ser 500 els coloms que van participar en aquest concurs.


La prova

El passat divendres 4 d'abril, a les 8.30 hores, es van alliberar els coloms des de la ciutat andalusa.

Amb el pas de les hores les esperances eren més escasses, encara més quan a la nit, i després d'haver-se trobat pluja i vent de tramuntana en contra, només 33 coloms havien arribat a Mallorca.

Però dissabte va presentar millors condicions, i la satisfacció va ser màxima quan a les 9 i 45 minuts del matí, «Bum Bum», una femella de 2012, feia entrada al seu colomar. Un nou repte assolit per la columbofília menorquina.