Els més petits de la casa van aprendre ahir. no només a plantar sinó a estimar-se la natura | MPF

TW
0


«Quan vindrem a regar-la, mami?» Aquesta era la pregunta que més es sentia ahir a l'entrada des Freginal de Maó. I és que en aquest indret de la ciutat els petits es van convertir en vertaders jardiners. Càvec i pala en mà, un bon grapat de joves aprenents van conèixer aquest món de la floricultura i la plantació. El més divertit va ser, sens dubte, embrutar-se les mans de terra. L'activitat Planta una flor as Freginal es va celebrar dissabte i ahir amb l'objectiu que els més petits de la casa coneguin de ben aprop l'art de la plantació i sobre tot, que prenguin consciència de la importància d'estimar-se l'entorn, el medi ambient. I què millor manera que fer-ho convertint-los en protagonistes!

Na Victòria observava la diversitat de flors que esperaven a ser plantades. I es decidí per un gerani. Va fer el solc, tragué la planta del test, la col·locà i espitjà la terra perquè arrelés bé. Però hi faltava alguna cosa, qui sap si la més important. «Com sabré quina és la meva? Puc posar-hi un cartell amb el meu nom?». Na Heidi, de vuit anys, també es va divertir amb aquesta labor de plantació. La seva mare destacava la importància «d'inculcar hàbits als més petits de la casa amb una activitat molt sana». N'Ángel i en Mario, de cinc anys, ja en sembraren una dissabte. Ahir, hi havien de tornar per observar que encara hi fossin perquè «ho veuen com seu, s'ho estimen més si els fas participar de les coses», assenyalava la seva mare. I en van plantar dues més.

L'Ajuntament de Maó havia preparat 200 flors. I gairebé es van col·locar totes. L'entrada des Freginal per la Costa d'en Deià llueix amb molt de color i, en especial, amb dos parells de centenars d'infants que quan passin per aquest jardí vigilaran que les seves flors estiguin intactes i ningú les hagi fet malbé.