Dissenys molt santjoaners. Un top, un complement pels fillets imitant s'Homo des Be o llums amb decoració de cavalls, alguns dels models. | Josep Bagur Gomila

TW
0

Fa 13 anys que resideix a Menorca i les festes de Sant Joan han despertat una nova vessant creativa a Josefina Hierro. La dissenyadora, nascuda a l'Argentina el 1976, ha creat prendes de roba i objectes inspirats en la festa des de la seva botiga-taller de Ciutadella. Va començar l'any passat amb els dissenys propis de serigrafia artesanal amb estampació a camisetes i enguany ha donat una passa més amb la creació de prendes de vestir personalitzades dedicades a la festa.

Noticias relacionadas

«La idea és aportar un caràcter més original a l'hora de vestir durant Sant Joan, com una forma també d'expressar-se a través de la indumentària i que la gent pugui trobar la peça de roba més adient a la seva personalitat», explica la dissenyadora.

Josefina Hierro manté un lema: «Què millor que portar una prenda especial per unes festes especials». Els dissenys surten del seu taller, que considera més un laboratori d'idees que una botiga. «L'esperit no és comercial ni de produir en sèrie peces de roba i complements, sinó fer-ho de forma artesanal, reciclant, creant per donar vida a peces divertides i originals», explica. Així, a més de les camisetes, Josefina Hierro dissenya un complement semblant a la pell d'anyell perquè els fillets creguin ser s'Homo des Be, texans reciclats amb detalls festius, tops fets amb una bandera de Sant Joan en desús reciclada, banderoles per decorara les cases i cotxeries o peces de roba de detall, entre d'altres, com també els llums amb imatges de cavalls. És entendre la festa com a inspiració pel món del disseny.