La rentada es va convertir ahir en un aconteixement a Torretrencadeta, on es van reunir unes 200 persones | Kika Triay

TW
13

Passaven uns quants minuts de les cinc del capvespre quan al lloc de Torretrencadeta començava un dels rituals previs a la festa de Sant Joan. A set dies pel diumenge des be, a les cases de pagès es va iniciar la rentada dels dos bens que han estat seleccionats, un dels quals serà protagonista del primer dia de la festa. Segons explica l'encarregat enguany de posar es be, el caixer pagès de Migjorn, Miquel Bosch Cursach, juntament amb qui carregarà l'animal pels carrers de Ciutadella, s'hom des be, Pere Pons Serra, hauran de decidir quin dels dos participa a la festa i no el triaran fins a darrera hora, possiblement el divendres, un dia abans de la vetlla.

Noticias relacionadas

«Els dos que hem seleccionat són bons exemplars i molt semblants», explica a les cases del lloc l'amo Miquel Bosch. A Torretrencadeta s'hi van trobar ahir al voltant de 200 persones per participar i poder veure una de les tradicions prèvies a la festa. Com s'acostuma hi va ser convidada tota la Junta de Caixers, encapçalada pel caixer senyor, Borja Morgades de Olivar, de la casa noble de Cas Baró.

Com sol ser habitual en una trobada com aquesta, els que millor s'ho van passar van ser els més petits, que van tenir l'oportunitat de ser dels primers en tocar la llana del festiu animal. que lluirà esplendorós el Dia des Be.