Festes de Sant Joan 2014

La festa ha de seguir l’estela dels darrers anys

El caixer senyor , Borja Morgades de Olivar, es va reunir ahir amb els cavallers a Cas Baró

|

Valorar:
Els membres de la Junta de Caixers, ahir durant la reunió celebrada a Cas Baró

Els membres de la Junta de Caixers, ahir durant la reunió celebrada a Cas Baró

Kika Triay


Falta ja molt poc perquè diumenge es senti per primera vegada la música del tambor i el fabiol, i que les festes de Sant Joan arranquin amb la celebració del Dia des Be. I com és protocolari, el caixer senyor, Borja Morgades de Olivar, va citar ahir a la casa noble de Cas Baró a tots els que formaran part de la qualcada. Finalment estarà formada per 187 cavallers, després de dues baixes de darrera hora i serà una de les més nombroses dels darrers anys.  Quant al nombre de cavalls, està prevista la participació de 264 cavalls.

Borja Morgades va comentar que la trobada a la casa senyorial va ser «una reunió distesa i agradable», sense grans novetats sobre la forma de seguir els protocols. Les orientacions del caixers senyor van estar encaminades a «continuar» com els darrers anys, donant especial importància al compliment del horaris i a la unitat de la qualcada. Durant prop de tres quarts d'hora, els que seran protagonistes de les festes ven expressar les seves impressions sobre com es desenvolupa la festa. Després el caixer senyor va convidar a tots els assistents a un aperitiu i un refrigeri.

Sobre la seva estrena com a caixer senyor, Borja Morgades confessava ahir que així com s'atraquen els dies «estan creixents els nirvis», tot i que comenta que té moltes ganes de què tot comenci, ja que porta mesos pareparant-se per una cita tan important com la de ser caixer senyor de Sant Joan. Sobretot ha entrenat colcant a cavall.

En relació al Diumenge des Be, s'ha concretat que la Comitiva realitzarà 113 visites i dos tocs de dol, segons va informar ahir el fabioler, Sebastià Salort.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Joan (DeCiutadella)
Hace más de 6 año

Em sembla bé que la festa hagi de seguir l'estela dels darrers anys, com diu la noticia... però el que a jo no m'agrada gaire, és que ja que només hi ha un Sant Joan cada any, voler-ho fer tot molt ràpid, sempre mirant es rellotge i fent via... puc entendre que en certs moments es vulgui anar a acursar, però no en tot moment.

Valoración:menosmas

nuri
Hace más de 6 año

Ja falta res per ses festes i al carrer marques de albranca encare no en posat es llums.No se a que esperen ,cuant venen de san juan de misa ja es fosc no veuren res.

Valoración:0menosmas

paritat
Hace más de 6 año

Quantes dones, no? Ah, sí. Sa tradició...

Valoración:-22menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1