Festes de Sant Joan 2014

El primer espai d’art santjoaner

El Museu Diocesà inaugura una sala oberta al públic amb les obres originals que han estat portada de la Revista de Sant Joan del diari ‘Menorca’ d’ençà 1982 i que es completà ahir amb l’obra de Carlos Mascaró que il·lustra l’especial d’enguany

|

Valorar:
preload
menorca ciutadellapresentacio exposicio portades diari sant joan re

D’esquerra a dreta, Mariano Yepes (gerent del diari ‘Menorca’), Gerard Villalona (vicari general), el rector del Seminari, Bosco Faner, entre el pintor Carlos Mascaró i la seva esposa; la pintora Carmen Vivó, el bisbe Salvador Giménez, Carlos Torrent, Gabriel Julià (director del Museu Diocesà) i Josep Pons Fraga (editor del diari ‘Menorca’)

Josep Bagur Gomila

El Museu Diocesà inaugurà ahir el primer espai permanent dedicat a l'art santjoaner. Es tracta de la Sala del Nunci on s'ha habilitat l'exposició de les obres artístiques originals que d'ençà 1982 han estat creades per artistes locals per il·lustrar la Revista de les Festes de Sant Joan d'«Es Diari». La creació d'aquest espai d'art santjoaner, que enriqueix i amplia l'itinerari cultural i museístic de l'antic Convent i Claustre de Sant Agustí, ha estat possible gràcies a l'aportació  de la col·lecció feta per Editorial Menorca. El fons es completà ahir amb la cessió del quadre de Carlos Mascaró, que enguany ha il·lustrat la portada de l'especial de les festes d'«Es Diari». D'aquesta manera, Editorial Menorca vol compartir amb el públic, tant menorquí com visitant, aquest ric fons artístic.


Des de Torrent a Quetlas

Segons explicà l'editor del MENORCA «Es Diari», Josep Pons Fraga, el juny de 2012, «Es Diari» organitzà una exposició a la Sala Xec Coll amb la col·lecció, coincidint amb el 30 aniversari de la primera portada que pintà Carmen Vivó el 1982. De llavors ençà han estat artistes de primera línia convidats a inspirar-se en la festa per crear una obra d'art: Matías Quetglas, Jofre, Pau Faner, Joana Olives, Xec Florit Nin, Pacífic Camps o Carles Gomila, entre tants d'altres, que amb diferents estils i tècniques han expressat a través de la pintura, el disseny, el dibuix o el gravat, l'emoció de la festa. Josep Pons Fraga destacà que amb aquesta sala d'art santjoaner «es garanteix la conservació de la col·lecció, i les obres estan a disposició del gaudi públic». Per la seva part, el bisbe Salvador Giménez agraí l'aportació de tots per fer possible la mostra, i qui sap si arribarà a ser l'embrió d'un espai museístic dedicat a Sant Joan.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

necronomicon
Hace más de 6 año

Pero tiene sentido. Si los medios fariseos de la iglesia no pueden recortar o censurar las palabras del papa, simplemente optan por el silencio tapando sus declaracionnes. Si san Juan bautista levantase la cabeza se tiraria de los pelos, reivindicativo que era. A los que se sientan ofendidos recordar la eleccion metaforica de las dos pastillas. La azul o la roja? Despertar o seguir durmiendo.

Valoración:-21menosmas

observador
Hace más de 6 año

Manoloooo!! Esa envidia!!!, que es muy mala para la salud.

Valoración:7menosmas

necronomicon
Hace más de 6 año

Esta si que es una gran noticia, importante como pocas. Vacia de sentido como todas las relacionadas con la iglesia catolica. El Domingo pasado se emitio una entrevista en exclusiva del papa, por parte de un canal de television. No soy capaz de recordar algo parecido. Y los medios de la iglesia no dijeron ni pio. Es un papa bastante incomodo para la iglesia española.

Valoración:-22menosmas

mercadalenca
Hace más de 6 año

Creo que la Iglesia, sí dedica sus esfuerzos a los creyentes , pero, si además , se cuida de un museo , mejor que mejor. FELICIDADES a todas las partes.

Valoración:-9menosmas

marga villalonga
Hace más de 6 año

Manolo : en este caso, tanto la iglesia como el periódico han dado un gran ejemplo de colaboración. Ojalá todas las instituciones hiciesen lo mismo!!! Mi más sincera enhorabuena a las dos instituciones y, por supuesto al pintor de Ferreries.

Valoración:-7menosmas

Agueda sintes
Hace más de 6 año

Soy muy aficionada a la pintura y desde siempre he seguido al creador de Ferreries y aunque no es fácil ver obra suya, no me perdí ver el "Caravaggio" de Mercadal. Ahora por nada me perderé ver esta nueva obra suya.

Valoración:5menosmas

manolo
Hace más de 6 año

quina vergonya! Mascarò Sí, la Iglesia católica mejor que dedique esfuerzos a sus creyentes.

Valoración:-43menosmas

Maria Moll
Hace más de 6 año

Enhorabona per a tots .Molt bona iniciativa. Aniré a veura aquesta sala al Museu.

Valoración:6menosmas

Jordi Mollá
Hace más de 6 año

El pintor ferrerienc ha trencat la dinámica de que tots els pintors fossin de Ciutadella. Ja era hora! Bon ull haver.lo escollit a ell.

Valoración:6menosmas

m.s.p.
Hace más de 6 año

Joan, jo i vaig assistir a la presentació de la revista i vaig veure el quadre .Es espectacular. L´artista de Ferreries, com sempre, amb la seva qualitat marca de la casa. Felicitats.

Valoración:9menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2