Dia des Be | Josep Bagur Gomila

TW
3

Després de les primeres visites a l'Ajuntament i a Cal Bisbe, la Comitiva des Be inicià la resta de les 114 visites previstes, amb bon ritme i sempre acompanyats per molta gent, especialment les primeres hores i també les darreres.

Sortint de Cal Bisbe, les primeres visites van ser les posades de Binisseguí Vell i Nou, Son Bou Vell i Son Bernadí al mateix carrer, i després la comitiva enfilà cap al Cercle Artístic.

Al Consell la comitiva hi va arribar just després de fer el toc de dol davant el casat de la família de Olivar, a la plaça de la Catedral, i després es dirigiren cap a la Contramurada i pujant pel Camí de Maó per visitar l'Associació Democràtica de Jubilats i Pensionistes de Sa Nostra, i arribar després a casa del caixer fadrí, Samuel Bosch, al carrer Cova de ses Àmfores. D'allà, el grup va anar cap a la posada del caixer pagès de Migjorn, on, com és habitual, s'hi va fer una aturada més llarga, de prop d'una hora, per dinar i recuperar forces.

Noticias relacionadas

En la represa, la primera aturada va ser al Geriàtric Municipal, una visita especial, com sempre, però que enguany hi afegia l'emotivitat del toc de dol en record de Pedro Nadal 'Pitxonet', veterà cavaller que va viure els darrers anys a la residència.

Entre les visites següents hi van destacar les que es van fer a la Unió d'Antics Alumnes Salesians, a la congregació de les Germanes Carmelites Missioneres, al Seminari Diocesà, a l'Associació de Gent Gran i Pensionistes de l'Esplai i al Monestir de Santa Clara.

S'Homo des Be i la resta de la comitiva encaraven el tram final del dia, i ho feien amb tot just mitja hora de retard sobre els horaris previstos. Així, les dues darreres hores van passar per les posades que estan als voltants de Santa Clara abans d'anar cap al domicili del caixer casat, Pedro Villalonga, al carrer Sant Antoni Maria Claret.