Festes de Sant Joan 2014

Una tradició, no una guerra

La Contramurada és l’escenari de l’acte festiu i amorós del llençament d’avellanes

|

Valorar:
Eren les 20.45 hores quan la Banda de Música va començar a sonar les primeres notes festives sobre l’escenari de davant Calós

Eren les 20.45 hores quan la Banda de Música va començar a sonar les primeres notes festives sobre l’escenari de davant Calós

Josep Bagur Gomila

Mentre la Comitiva des Be continuava el seu recorregut pels carrers de Ciutadella, acompanyada per un nombrós públic, el fosquet, la multitud es concentrà a la Contramurada, on, amb més gent que mai, es van llençar les primeres avellanes d'aquestes festes. Un acte que té un significat i un sentit amorós, i no de guerra o de llançament violent d'avellanes.

A mesura que avançaven les hores, el tram entre el Molí des Comte i Calós va concentrar gran part de l'activitat. Allà esperaven un centenar de sacs d'avellanes, arribats tot just fa dos dies des de Reus, junt amb més de 200 sacs més que seran per avui capvespre, mentre caixers i cavallers siguin a completes a l'ermita de Sant Joan de Missa.

A la Contramurada, el vespre, era l'estona dels més petits, que van poder gaudir recollint i tirant avellanes, però també dels majors, ja que acostuma a ser punt de retrobaments, d'aquelles amistats que tal vegada feia temps que no veies. O, simplement, punt de confluència de l'alegria de tot un poble que celebra l'inici de les seves estimades festes. Tot, conjugat amb la música de la Banda Municipal dirigida per Joan Mesquida, que animà la festa i interpretà el Jaleo.


Bereneta solidària

L'acte es va completar amb una bereneta variada, amb coques i productes de rebosteria típica menorquina. Menjar que, un any més, es posà a la venda al carrer, davant Calós, i que servia per recaptar fons per a les missions que duu a terme l'obra salesiana.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

CIUTADELLA CIUDAD NOBLE
Hace más de 7 año

VISCA SANT JOAN

Valoración:2menosmas

pero como
Hace más de 7 año

@Objetividad a ver que tiene que ver con objetividad si dice que la fiesta perderá sus esencias por la gente de fuera que viene para pasar San Joan en Ciutadella. Seguramente que es lamentable y algo triste que muchos solamente vienen para emborracharse pero Señores menorquines, son los "forasteros" que traen el dinero a su isla, y también son muchos "forasteros" que trabajan en el turismo menorquín, atendiendo a los turistas extranjeros en sus idiomas. Pero no se preocupen, ya que Menorca se hace cada vez más cara, dentro de poco ustedes de la casta menorquina habrán limpiado su isla de esos forasteros que no saben.

Valoración:-8menosmas

Crític
Hace más de 7 año

Un costum ben curiós, a un lloc on no hi ha avellanes....

Valoración:15menosmas

Objetividad
Hace más de 7 año

La gente de Ciutadella ya sabe el significado de tirar avellanas. Si se le empezó a llamar "guerra" de avellanas es a causa de los forasteros que de cada año vienen mas y desvirtúan el sentido tradicional al no entenderlos ni respetarlos. Solo vienen a emborracharse y armar jaleo. Pronto serán mas los de fuera que los propios ciutadallencs y la fiesta puede perder sus esencias.

Valoración:19menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1