Festes de Sant Joan 2014

L’estima a Sant Joan feta lloança

Bosco Faner dirigeix la pregària a l’ermita, presidida pel bisbe

|

Valorar:
preload

El fabioler va protagonitzar la salutació amb la bandera, durant les vespres que dirigí el caixer capellà, Bosco Faner, amb caixers i cavallers

Kika Triay

Acabat el Caragol des Born, la qualcada s'enfilà cap el Camí de Sant Joan de Missa per dirigir-se a l'ermita. Les campanes del temple repicaren just veure com arribaven el fabioler i el caixer fadrí al davant. El so del tambor i el fabiol ressonava arreu dels camps, fent visible i emotiu l'origen de les festes de Sant Joan a l'arrel rural de Ciutadella. L'ermita estava esplendorosa, emblanquinada i vestida de gent, en un entorn de tanques de vellut daurat, després de l'època de segar. En arribar, els caixers i cavallers anaren desfilant pel pati de l'ermita saludant i passant davant el bisbe Salvador Giménez i els capellans. Tots els genets de la qualcada descavalcaren, i els cavalls van esperar al pati del darrera de l'ermita, on van poder descansar i beure aigua a les beurades instal·lades per al seu refresc.

Ja desmuntada, la comitiva s'organitzà en parelles per accedir a peu a l'ermita, deixant el passadís central pel caixer noble i sa capellana, els primers en entrar, seguits protocolariàment per la resta de genets. Acompanyant, el so del fabiol ressonà en les antigues parets de pedra i morter de l'ermita, testimoni dels santjoans dels avantpassats. El fabioler Sebastià Salort protagonitzà la cerimoniosa salutació a l'altar deixant col·locada la bandera.

El caixer capellà, Bosco Faner, va dirigir les vespres, que van ser presidides pel bisbe Salvador Giménez.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.