Testimonis d’una guerra

Es Migjorn Gran presentà ahir el documental sobre la història del túnel, que es torna a obrir a les visites

|

Valorar:

Documental sobre la historia del túnel de la Guerra Civil de Es Migjorn

L'Ajuntament des Migjorn Gran va presentar anit el documental sobre el túnel construït al poble durant la Guerra Civil, per al que es compta amb tres testimonis fonamentals per conèixer la història d'aquest refugi antiaeri. Són Antònia Menorca, José Pons i Antoni Florit, veïns del municipi que van viure en primera persona el procés de construcció i l'ús que es va fer d'aquelles instal·lacions quan els avions nacionals volaven sobre el poble.

La presentació es va fer amb una projecció al Pla de l'Església, just abans d'obrir les portes del túnel  perquè veïns i visitants hi poguessin baixar. Va ser com tornar tres quarts de segle enrere, podent experimentar les sensacions de ser allà a baix, tot imaginant com degueren ser aquells moments en què queia sobre el poble l'armament enemic.


Records

L'audiovisual és obra de Joan Mercadal, amb guió de Pere Moll. El document recull els records que José Pons, Antònia Menorca i Antoni Florit tenen d'aquells anys en què al poble es  va començar a construir un túnel «per salvar-nos dels avions que tiraven bombes», explica Menorca, encara que reconeix que al principi «noltros, amb 12 anys, no ens imaginàvem perquè ho feien». De fet, quan no hi havia atacs «hi anàvem a jugar cada dia (al refugi)».

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Francesc Carreras
Hace más de 6 año

Un video magnífic, ple de detalls on els sentiments queden ben reflectits en els records de les persones que avui amb noranta anys, ens conviden a que no hem de perdre mai el nostre passat, el nostre pas històric.

Valoración:8menosmas

Joan
Hace más de 6 año

Magnífic relat. Tan de bo històries com aquestes mai es perdin en l'oblit.

Gràcies a tots els que van treballar desinteressadament pel bé de tot el poble.

Valoración:6menosmas

demigjorn
Hace más de 6 año

Pels que demanen quan es pot visitar el túnel, estarà obert tots els dimarts d'estiu des de les 18h fins les 22h, coincidint amb el mercat de nit. A més, a dins el túnel també es podrà veure el documental que es va presentar ahir.

Valoración:6menosmas

Aprenent
Hace más de 6 año

Una sola paraula: impressionant. Testimonis com aquests realment posen la pell de gallina. Els anys passen, però documents com el present ens recorden quina és la nostra història i què és el que hem fet, de què ha estat capaç l'home. Mil gràcies, idò, a José Pons, Antònia Menorca i Antoni Florit, que són qui gustosament han compartit amb nosaltres una llunyana però molt significativa -i de la qual podem aprendre molt- època de la seva vida.

Valoración:11menosmas

PEREZGIL
Hace más de 6 año

Gracias. Más información para visitar el túnel?

Valoración:4menosmas

Sr. Wilson
Hace más de 6 año

Bravo. A vam quan a Ciutadella agafen s'exemple.

Valoración:11menosmas

Menorquín viajero
Hace más de 6 año

Muy bonito y muy interesante. Bravo por la iniciativa de reabrir el túnel y por presentarlo así a las nuevas generaciones. ¿Se podrá visitar?

Valoración:7menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1