Honors a la reina del mar

Ciutadella tanca els actes a l’Illa de devoció a la Verge del Carme amb la processó marinera

|

Valorar:
preload

La imatge de la Verge del Carme, portada a espatlles per quatre pescadors

20-07-2014 | Kika Triay

Ciutadella desplegà el seu orgull de ciutat marinera, nàutica i pescadora fent honors a la Verge del Carme, protectora de la mar. La celebració a Ponent clausurà els actes a l'Illa en la seva festivitat. La Confraria de Pescadors un any més organitzà la festa, que s'inicià amb la Missa a la petita església de Sant Miquel, vinculada tradicionalment a Baixamar.


Sortida a la bocana

Després de la Missa, la repicada de campanes a Sant Miquel anuncià la sortida de la processó, encapçalada per la Banda de Música de Ciutadella i baix la presidència de la imatge de la Verge del Carme, portada a espatlles per quatre pescadors. Presidí la comitiva el vicari general, Gerard Villalonga.

Quan el seguicia arribà a Baixamar, amb seguiment popular, començà la processó marinera. La imatge de la patrona de la mar va anar embarcada a una de les balandres de pescadors. Unes desenes d'embarcacions més, engalanades per a l'ocasió, acompanyaren la comitiva marítima fins a la bocana del port, on es va llençar un ram de flors. Les barques van haver de navegar amb un poc d'onatge. El seguici marítim despertà la curiositat de la gent, que es concentrà a la zona del Camí de Baix i del Castell Sant Nicolau.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.