El Club Piscina Es Mercadal organitza cada any aquest esdeveniment, al qual se sumen desenes de persones per ajudar l’Associació de Pares de Fillets amb Càncer de Balears. | Gemma Andreu

TW
0

El Club Piscina es Mercadal i l'Associació de Pares de Fillets amb Càncer de Balears, ASPANOB, van donar ahir per iniciades les 24 hores de natació per recaptar fons per a aquesta entitat que ajuda a les famílies afectades per aquesta malaltia. Una iniciativa que porta ja anys celebrant-se, i que pretén aconseguir el suport de la societat, de manera que, en forma de relleus, es vagin nedant metres a la piscina.

El mètode és el mateix de cada any. Cada persona pot reservar 5, 10, 15 o 20 minuts, per saltar a l'aigua i recórrer uns metres solidaris a la piscina des Mercadal. La inscripció és gratuïta, i per recaptar fons hi ha una guardiola en què es poden realitzar donatius. Igualment, aquells que vulguin poden fer-ho al compte de l'associació (ES51-2038-8975-83-6000046928).

Els primers a sumar-se a la iniciativa van ser representants polítics, l'alcalde Francesc Ametller i els regidors des Mercadal, Emma Reyes i Lluís Arjona; el conseller Juanjo Pons; o el regidor de Serveis Socials d'Alaior, Antoni Mascaró. A més, l'esdeveniment va començar amb el suport d'unes 150 empreses que col·laboren de forma «molt solidària», segons va explicar la responsable de l'entitat, Joana Torres.

La primera jornada va comptar amb sessions d'aquafitness i exhibicions aquàtiques, a més d'una barbacoa per sopar. Per animar la nit es va organitzar un karaoke i sobre la mitjanit, Judit Uris, la guanyadora del concurs «Jo sí que puc», va amenitzar la resta de la vetllada.

De matinada hi va haver aquafitness, i a partir de les 5.30 hores estava previst un berenar de xocolata amb ensaïmada. Ja al matí hi haurà ioga relax, ioga, un joc de l'oca i també una festa de l'escuma. Per tancar aquestes 24 hores de natació es farà l'acte de cloenda, amb rifes i un aperitiu per a tots els participants. I finalment, cap a les 17.30 hores, sessió de waterpolo per acabar de passar una bona estona.