Exhibició de 'flying board' al port de Maó. | Javier Coll

TW
1

La d'ahir va ser una jornada ben atapeïda d'activitats, tant a la Plaça Constitució com a baix, al port, on hi va començar el moviment el matí.

La primera de les propostes que figurava al programa d'actes eren les regates de vela lleugera, a partir de les 10 del matí, concretament, d'Optimist, Laser i 470, que organitzà el Club Marítim de Maó.

Ja el capvespre, va ser la vela llatina la que agafà el relleu, en aquest cas, de la mà dels Amics de la Mar, en una trobada que reuní diverses embarcacions que navegaren pel port.

Mentre als molls hi esperaven els nedadors per fer la travessada, a la plaça de l'Ajuntament el protagonisme va ser per als Castellers de Vilafranca i els Gegants de Maó, que van partir després, també, cap al port, a través de ses Voltes.

Novament, la làmina d'aigua de la dàrsena maonesa va acollir els protagonistes de diverses propostes, la primera de les quals va ser la travessada nedant, a la que van seguir les exhibicions de motos aquàtiques i de flyboard, així com les regates de piragües.

Noticias relacionadas

La diversitat de propostes va dividir el públic entre diferents espais, davant d'Autoritat Portuària, al costat de l'Estació Marítima i, ja al vespre, en uns quants trams del passeig marítim, on s'hi feren algunes actuacions musicals.


Darreres activitats

Amb els dies grans de les festes de Gràcia ja passats, encara hi resten algunes propostes més que estan incloses al programa d'actes.

Per aquest divendres està previst que al Museu de Menorca s'hi inauguri l'exposició «Els fantasmes de la cala», en què Claude Queyrel i Pascale Stauth presenten, a través del seu llenguatge artístic, l'experiència a Menorca que Hans Hartung i Anna-Eva Bergman van tenir els anys 30.

Per últim, dissabte, de 17 a 19 hores, entre els carrers Nou i S'Arravaleta s'hi farà el Torneig d'Escacs Festes de Maó; i diumenge, a les 11.30 hores, es farà el III Circuït Entre Illes Port de Maó.