L’«Ocean Diver» va naufragar davant la costa de Son Bou i les seves restes van quedar dipositades a 27 metres de fondària | Luis AMeller

TW
2

«Malakoff», «Ocean Diver», «Francisquita», «Santa Clara» o «Amnesia» són només uns pocs dels molts derelictes que hi ha al fons del mar al voltant de Menorca. Són embarcacions que han passat a una millor vida a les profunditats de la Mediterrània i que han esdevingut amagatalls per a la fauna marina i, també, un autèntic espectacle per a qui té l'ocasió de veure'ls.

A ponent, membres de la secció d'escafandristes del Club Nàutic Ciutadella es reuneixen cada cap de setmana per practicar el submarinisme. Una disciplina que permet explorar el fons marítim i gaudir d'escenes com les que es poden veure en les fotografies de Luis Ameller, aficionat a aquesta pràctica des de fa uns quinze anys.

Com explica aquest bussejador, «Menorca és molt rica en coves submarines i derelictes». Una de les cavitats més conegudes és la que hi ha sota el Pont d'en Gil i que té, fins i tot, una platja interior.

El món submarí esdevé un interessant atractiu turístic. Tot i això, però, i en relació a les embarcacions enfonsades, s'ha de dir que en ocasions estan situades a profunditats importants, cosa que dificulta que hi pugui baixar qualsevol ja que són aptes per a bussejadors amb certa experiència.