TW
4

Dia destacat el que es va viure ahir a l'institut Joan Ramis i Ramis de Maó, amb la celebració de l'acte central per commemorar el 150 aniversari del centre. Un dia, idò, en el que hi va haver activitats per als alumnes el matí, i l'acte més institucional el capvespre, amb la presència de les autoritats locals.

L'esdeveniment del capvespre va començar amb els parlaments de la directora del centre, Margarita Seguí, el director insular de l'Estat, Javier López-Cerón, la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional de la conselleria d'Educació, Isabel Cerdà, la consellera insular de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, i la batlessa de Maó, Àgueda Reynés.

Margarita Seguí va fer un breu repàs històric de l'institut, des dels seus inicis com escola nàutica fins a l'actualitat, passant per l'estada inicial al Claustre de Sant Francesc i el trasllat definitiu a l'actual ubicació. Així, va fer referència al caràcter únic del centre, que va esdevenir la referència a l'Illa dels estudis superiors, i va fer constar certes «mancances», com una «dotació econòmica fixe com a institut històric» i també la necessària ampliació del centre, que ja té el projecte redactat però que no s'ha duit a terme.

En la resta d'intervencions, López-Cerón va recordar «el lema de Joan Ramis, studio et amore», Baíllo va recordar el seu pas pel centre com alumne i com a docent, etapes diferents, en edificis també diferents, i en darrera instància, Àgueda Reynés es referí al prestigi del Ramis, per «l'alt nivell d'exigència i la qualitat d'ensenyament».

Després es va projectar un muntatge amb fotografies que resumeixen la història de l'institut. Hi aparegueren centenars d'alumnes, professors, a les antigues aules o al laboratori de Sant Francesc, i al centre actual. Un repàs que no va ometre la situació anormal dels darrers cursos, amb la implantació del Tractament Integral de Llengües, aprofitant així l'avinentesa per reclamar consens a l'hora de fer canvis en el sistema educatiu, tancant el recull fotogràfic amb el missatge «i seguim construint el futur».

L'acte es va completar amb l'actuació musical organitzada a través de Joventuts Musicals de Maó, en què s'interpretaren peces de Ravel, Mozart, Morricone o Toldrà, amb formacions de corda, vent, guitarra i cant i piano.