Ja és a la venda el parenòstic per a l’any que ve

«Es Diari» publica per primera vegada un calendari-almanac amb continguts sobre Menorca per organitzar-se millor el 2015

|

Valorar:
preload

Inclou el santoral, l’horòscop, consells de sembra i receptes de cuina

06-12-2014

Quan s'acaba un any i és a punt de començar un altre és el moment de renovar calendaris i agendes per a organitzar-se millor els propers 365 dies. Amb aquest objectiu, «Es Diari» ha editat per primera vegada un calendari-parenòstic per al 2015.

A la publicació, amb continguts específics sobre Menorca, es pot trobar un calendari mensual en què es relacionen tots els sants de cada dia i també les hores de sortida i posta tant del Sol com de la Lluna, de gran interès per als cicles agraris.

De cada mes, es donen consells per a la sembra i recol·lecció de plantes i verdures, a tenir en compte tant a l'hort com al jardí, i també les previsions de l'horòscop.

Els aficionats a la cuina trobaran la recepta d'un plat destacat de cada mes, gràcies a la col·laboració de l'Associació Fra Roger. Per exemple, per al proper mes de gener, es proposa cuinar un saborós arròs de la terra.

El calendari inclou també una planta medicinal destacada per a cadascun dels dotze mesos de l'any, una secció en què ha participat l'expert Marc Moll. A més d'algunes notes geogràfiques i històriques sobre Menorca, s'hi poden llegir altres informacions sobre costums de l'Illa, com ara la festivitat de Sant Antoni, les festes pageses i balls tradicionals, amb la col·laboració del Consell.

La publicació ja es pot trobar a totes les llibreries de l'Illa a un preu de venda de 2,50 euros. Una edició que tot aquell qui estima els costums menorquins ha de tenir.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Enrique
Hace más de 5 año

Un calendario-parenóstic con muchos datos. Antes compraba el de Mallorca, ahora me gusta mucho más este.

Valoración:2menosmas

Menorquit
Hace más de 5 año

Una publicació curiosa i ben feta. En compraré més exemplars per als meus fills.

Valoración:0menosmas

Orfila
Hace más de 5 año

Avui l'he comprat i la veritat és que m'ha agradat molt, tota vegada que hi ha dades molt curioses, el calendari per a tot l'any, receptes de cuina, prediccions i moltes dades de Menorca. Tot plegat, val la pena per al preu de 2,50 euros. Una bona iniciativa"

Valoración:1menosmas

manumenorca
Hace más de 5 año

... Interesante, pero sólo al 50%, ya que si bien el resto es interesante para la payesía y curiosidades varias, el tema del horóscopo, el almanaque profético y religioso, es relleno insulso. A resaltar también que lo ponen todo en el mismo saco, dando la misma entidad a la religión y al horóscopo, monta tanto tanto monta, cuando siglos ha se quemaba gente por usar la astrología en vez de la religión oficial. Tienen suerte de que los tiempos han cambiado. De todos modos, les emplazo a que el año que viene pongan "Calendario y almanaque instructivo, etc..." y dejar lo de religioso para el final, así venderán más ejemplares.

Valoración:2menosmas

Maonès
Hace más de 5 año

Es parenòstic aquest el tenen en català? Seria xistós que una cosa tan "nostra" estés escrita només en castellà...

Valoración:4menosmas

tomeu
Hace más de 5 año

sembla per lo que veig ,que es amb castellano,i crec que com a minim podria ser bilingue.si es aixi no el comprare

Valoración:-2menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1