Vuit ‘bojos’ per la cuina tasten l’art de Fra Roger

Prestigiosos cuiners elaboren a Sa Pedrera des Pujol plats del receptari «Art de la cuina»

|

Valorar:
Vuit «bojos per la gastronomia», l’enòloga Maria Olives i el sumiller Bruno Tanino, preparats

Vuit «bojos per la gastronomia», l’enòloga Maria Olives i el sumiller Bruno Tanino, preparats

Gemma Andreu

Un plat de pilotes de bacallà. Una guerxera de sardina al forn amb mel i vinagre. Una sopa d'ous. Un peix farcit. I un plat de tords farcits. Vuit excel·lents cuiners es van atrevir ahir a elaborar plats propis del segle XVIII. I és que el receptari de Fra Roger «Art de la Cuina» va estar més present que mai en els fogons del restaurant Sa Pedrera des Pujol.

Tomás Cano, Santi Taura, Dani Mora, Elisabeth Julienne, Sira Veiga, Joan Bagur, Patrick James i Felip Llufriu, acompanyats per l'enòloga Maria Olives, el prestigiós sumiller Bruno Tanino i el crític gastronòmic Matoses, van aconseguir que l'esdeveniment es convertís en una «gastrobacanal», tal com ho titlla el xef Dani Mora. Aquest «vuit bojos per la gastronomia», tal com resa el cartell de la iniciativa, tenien per objectiu cuinar amb total fidelitat a la tècnica del moment. Els plats de Fra Roger es caracteritzen per «l'elevat contingut d'espècies». I tot i ser un receptari menorquí «encara hi queda molt per descobrir», apunta Mora.
Tomás Cano elaborà un «peix ab escabetx ab lo peix frit».

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

CIUTADELLA EXISTE
Hace más de 6 año

Exquisito

Valoración:12menosmas

Jon
Hace más de 6 año

Me encanta lo que esta haciendo la asociación Fra Rotger. Realmente nuestros chefs y nuestra gastronomía empieza a coger forma propia.

Valoración:12menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1