Per la llunyania i les dimensions que té, podria tractar-se d'una balena gris. | Ester Ricci

TW
14

Aquest passat diumenge s'ha observat el que podria ser una balena gris a la costa nord de Menorca. Tot i que no s'ha pogut verificar amb certesa, si fos un exemplar d'aquesta espècie suposaria un fet excepcional, ja que aquests cetacis no habiten a la Mediterrània.

L'observació es va produir diumenge migdia, quan Ester Ricci va observar unes gavines sobrevolant en torn a una zona molt escumosa. L'escena era molt lluny i a simple vista no es distingia què hi havia.

Ricci és aficionada a la fotografia i estava fent fotos amb un objectiu de distància focal llarga, de 600 mil·límetres, i va captar l'escena. Tot i així, a la càmera no va poder distingir què era allò que es movia mar endins.

No va ser fins que Ricci visualitzà les imatges a l'ordinador quan va poder apreciar clarament que es tractava d'un animal de grans dimensions, encara que no es pot distingir de quin es tracta.

Comentaris
La fotògrafa va compartir la instantània al seu perfil de Facebook, i un membre de la Societat Ornitològica de Menorca (SOM) va comentar que, per les dimensions clarament grans de l'exemplar, es podria tractar d'una balena gris. Tot i així, queda el dubte de saber si és aquest cetaci, ja que el seu hàbitat és al nord de l'oceà Pacífic, així com a l'Atlàntic nord i entre Japó i la península de Kamtxatka. A la Mediterrània és molt estranya la seva presència. El 5 de juny de 2010 se'n va observar una a la bocana del port de Barcelona.